ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Doktornő/Doktor Úr!
Kedves Asszisztensek!

A MedMax májusi verziójában bevezetésre került az Elektronikus Halottvizsgálati Bizonyítvány adatainak importálási lehetősége az OKFŐ eHVB rendszerébe.

Az eredeti tervek alapján 2022. május 1-től kötelezően és kizárólag csak az elektronikus halottvizsgálati bizonyítvány felületen történhetett volna a halottvizsgálati bizonyítvány adatainak rögzítése. Ennek bevezetése végül 2022. szeptemberére tolódott.

A jelenleg érvényes szabályok szerint a halottvizsgálati bizonyítványokat papíralapon kell kiállítani, ugyanakkor a halottvizsgálatot végző orvos feladata, hogy a halál tényének és idejének megállapítása után legkésőbb az azt követő első munkanapon rögzítse azt az eHVB-rendszerében.

Ezt az adminisztrációt könnyíti meg az új fejlesztés, mivel a MedMaxban kitöltött Halottvizsgálati bizonyítványt május 1-től lementhetjük az eHVB rendszer által elvárt excel formátumba és az eHVB oldalára belépve feltölthetjük ebből az adatokat.

A fejlesztésről segítségképpen kisfilmet is készítettünk, illetve érdemes lehet megnézni az ezzel kapcsolatos videókat is az OKFŐ oldalán és lehetőség szerint már most kipróbálni az adatok importálást a MedMaxból.

 

Természetesen mi is megpróbálunk segíteni ebben, ugyanakkor sajnos az eHVB rendszer működése tőlünk független platform.

Felhasználói segédlet – OKFŐ

Köszönjük megtisztelő bizalmukat, támogatásukat.

Szép hetet és hamarosan hétvégét is kívánunk 🙂

Üdvözlettel: a ProFix MedMax csapata