ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Magánorvosi rendeléseket érintő változás. Érvénytelen TAJ jogviszonnyal rendelkező beteg részére csak teljes áron lehet 2022. január 1-től felírni a TB támogatott gyógyszereket. A MedMax magánorvosi változata, a MedMax Privát alkalmas a TAJ online jogviszony ellenőrzés elvégzésére.

Az elmúlt héten több, magánorvosi tevékenységet folytató Felhasználónktól érkezett megkeresés ügyfélszolgálatunkhoz az Országos Kórházi Főigazgatóság TAJ jogviszony-ellenőrzés kötelezettségéről szóló tájékoztató levelével kapcsolatban.

„Tájékoztató magánorvos részére a vényíráskor kötelező jogviszony ellenőrzéssel kapcsolatban 2020. július 1-jén hatályba lépett a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvény (új Tbj.), amely törvényi szintű szabályozási keretet biztosít az Egészségbiztosítási Alap terhére igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások jogosultsági kérdéseiben is.
Ezen törvény számos új rendelkezést vezetett be, köztük azt, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés 6 havi hátraléka esetén a TAJ szám érvénytelenné válik, az ellátás csak térítés ellenében vehető igénybe.”

Tájékoztató magánorvos részére a vényíráskor kötelező jogviszony ellenőrzéssel kapcsolatban 

A tájékoztatásuk alapján a 217/1997. (XII.1.) Korm. rendelet 2022. január 1-től hatályos rendelkezésének megfelelően, a nem társadalombiztosítás támogatással finanszírozott ellátások során is 2022.01.01-től a TB támogatással felírt vények esetén szükséges a TAJ érvényesség ellenőrzése és az ellenőrzés eredményének megfelelő jogcímen történő gyógyszerfelírás.

Kedves Felhasználóink!

Munkatársaink segítenek beállítani az online TAJ ellenőrzést a MedMax magánorvosi programban. A beállítást követően érvénytelen jogviszony esetén a MedMax figyelmeztet, valamint automatikusan Teljes árral fogja felajánlani a jogcímet gyógyszerfelíráskor.

Bármilyen további kérdésben forduljanak bizalommal hozzánk, várjuk megtisztelő jelentkezésüket.

Üdvözlettel: a ProFix MedMax csapata