ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

Tudjuk, hogy az elmúlt napokban nagyon gyorsan követték egymást az események, ezért most segítségképpen összefoglaljuk, mi minden változott.
Először is szeretnénk biztosítani arról, hogy minden energiánkkal, erőnkkel és eszközünkkel azon vagyunk, hogy támogassuk Önöket, ha segítségre van szükségük.

COVID oltások

A praxisokban az oltandókról az érintett Felhasználóink a NEAK e-Jelentés webes felületén keresztül tölthetik le az oltandók excel listáját. Ezt a legkönnyebben az oldal felső részén az olvasatlan üzenetek között vagy a december havi változás jelentés csatolmányai között találhatják meg.

eHVB online rendszer

Lehetőség lesz az adatok beírása helyett excelből feltölteni az adatokat. Fejlesztő kollégáink dolgoznak azon, hogy a MedMaxban rögzített Halottvizsgálati adatokat az eHVB (www.ehvb.gov.hu) rendszer által elvárt excelben lehessen kitölteni.

Orvosi alkalmasság vizsgálat elektronikus rögzítése

Az erről szóló tájékoztatót mi is hétfő délután kaptuk meg e-mailben az OKFŐ-től. A levelük szerint a jogosítvány alkalmassági adatokat február 1-től az OKFŐ által fejlesztett miniHIS rendszerbe kell rögzíteni, azonban illesztésre adtak lehetőséget a háziorvosi rendszerfejlesztőknek. A MedMax illesztésének előkészítésén már dolgoznak a munkatársaink, ehhez tegnap kaptuk meg a szükséges információkat. Mindent megteszünk, hogy minél hamarabb elkészüljön a fejlesztés.

A jogosítványok érvényessége a veszélyhelyzet alatt automatikusan meghosszabbodik, így ez az online kitöltés egyelőre csak az új alkalmasságik kiadása esetén szükséges. A körlevél szerint az orvosi alkalmassági vizsgálatot kinyomtatva továbbra is ki kell adni a pacienseknek.

Fontos, hogy a MiniHis használatához az EESZT V-mátrix felületén elsőként meg kell adni a szükséges jogosultságot. Ezt minden praxis esetén az adatkezelésre jogosult felhasználó tudja beállítani. Ezt az ágazati portálon (https://portal.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal) az E-EGÉSZSÉGÜGY -> IAM+ SSO Adminisztráció menüben lehet megtenni.

Kedves Felhasználóink!

Az utóbbi napokban egyidőben olykor több mint 20-30 segítségkérés is érkezett hozzánk. Előfordulhat, hogy emiatt nem tudunk minden esetben 15 percen belül reagálni, azonban mindenképpen megpróbálunk segíteni és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha nem is 15 percen belül, de amint lehet, hívjuk kedves Felhasználóinkat.

Köszönjük megtisztelő támogatásukat és bizalmukat. Bármilyen kérdés, észrevétel esetén várjuk jelentkezésüket. Mindenben számíthatnak ránk!

Tisztelettel: a ProFix MedMax csapata