ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Kedves Asszisztensek!

A koronavírus járvány a MedMax 2020-as fejlesztési vonalát is jelentősen befolyásolta, szinte teljes mértékben az EESZT működését érintő fejlesztések kerültek előtérbe. Engedjék meg, hogy ezek közül néhányat kiemeljünk.

Tavasszal már EESZT MobilTokennel is beléphettünk az EESZT-be a MedMaxban. A segítségével már nincs szükség az EESZT-hez csatlakozáskor személyi igazolványra és kártyaolvasóra, ehelyett a telefonunkon generált hatjegyű kóddal csatlakozhatunk az EESZT-hez, amely kapcsolat ugyanúgy 8 órán át vagy a MedMaxból történő kilépésig tart.

Májustól a gyári gyógyszerek és magisztrálisok mellett a NEAK által meghatározott gyógyászati segédeszközökről is kiállítható e-recept. Ekkor építettük be a Törzsadatok / Járványügy menüben a COVID-19 kérdőívet és a virológiai beutalót. A 157/2020. (IV. 29.) Korm. rendelet alapján bekerültek a telemedicinális ellátások a programba, valamint az is, hogy a nem TAJ számos (pl. útlevél számmal vagy EU kártyával rendelkező) betegek dokumentumai is lekérhetőek lettek az EESZT-ből a Lekérdezések / Dokumentumok menüpont segítségével.

Júliusban megjelent a MedMaxban az A4-es formátumú felírási igazolás nyomtatásának lehetősége, ezzel a vények helyett A/4-es lapokra listaszerűen nyomtathatjuk ki a betegnek felírt e-recepteket.

Augusztustól kezdhették el használni kedves Felhasználóink üzemszerűen az e-beutalót.

Októberben a Házi karantén megkezdése és a Mikrobiológiai laborvizsgálat eredménye is megtekinthető lett az EESZT Lekérdezések / Betegéletút ablakban. Szintén októbertől az EESZT Lekérdezések / Vénytörténetből kinyomtathatóvá váltak a beteg még ki nem váltott gyógyszerei. Ez a lista .pdf kiterjesztésű fájlként is menthető és e-mail csatolmányként a MedMaxból közvetlen küldhető a beteg e-mail címére.

Novembertől az ellátási lap új Covid-19 adatlapján a páciens állapotára vonatkozó további adatok is rögzíthetőek. Szintén novemberben megteremtettük annak a lehetőségét, hogy a MedMax-on keresztül egyszerűen és gyorsan számlázhatnak a szamlazz.hu illesztésével.

És még nem tartunk a végén, jelenleg is gőzerővel folynak fejlesztések:

A COVID-19 PCR mintavételi lap hamarosan rögzíthetővé válik a programban és elektronikusan továbbítható lesz a vizsgálatot végző OMSZ részére. És még: az ellátó orvos, vagy szakdolgozó az ellátás megkezdése előtt egyszerűsített módon, a TAJ szám megadásával lekérdezheti majd az ellátásra váró páciens megelőző 14 napban elvégzett pozitív vagy negatív COVID PCR vizsgálati eredményeit az EESZT-ből.

 

Kedves Felhasználóink!

Megtisztelőnek érezzük, hogy ezekben a nehéz időkben mi segíthetünk Önöknek. Köszönjük!

Jó egészséget és békés, szeretetben gazdag karácsonyt és az idei évnél sokkal, sokkal, de sokkal nyugalmasabb új évet kívánunk!

Üdvözlettel: a MedMax csapata