ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

Az ÁNTSZ az idei évben is háziorvosi, illetve házi gyermekorvosi praxisokat jelölt ki figyelőszolgálatra. A következő összefoglalónkkal az influenzaszerű megbetegedések adatszolgáltatásához szeretnénk segítséget nyújtani.

A jelentést a MedMaxban a Jelentések nézet szalagmenüjének Influenza figyelőszolgálat gombjára kattintva készíthetjük el az ÁNTSZ részére. A jelentendő időszakban a MedMax felajánlja az előző hetet, melyet szükség szerint módosíthatunk. A mezők mögötti nyilakra kattintva egy-egy hetet lapozhatunk előre illetve hátra, de manuálisan is megadhatjuk a dátumokat.

A jelentés készítésénél a program az ellátási lapon rögzített BNO kódokat figyeli. Azok az ellátások illetve ellátottak kerülnek bele, akiknek a beállított jelentési időszakban van olyan ellátása, amelyen a diagnózisok között szerepel a J1000 – J1180 BNO intervallumba tartozó bármely BNO kód. A jelentésben a kártyás és az ambuláns ellátások együtt, összesítve szerepelnek. A jelentésbe nem kerülnek bele a nyitott ellátások – ezekre a program figyelmeztet a készítés előtt –, valamint azok az ellátások sem, amelyeknek az Ellátásadatok részében kivettük a pipát a Jelentendő kapcsolóból.

A Tételes listán az ellátások vannak felsorolva, míg az Összesítő lapon a paciensenkénti és korcsoportonkénti összesítést találjuk meg. Az ÁNTSZ részére az Összesítő lapot kell elküldeni. Az elkészített jelentést kinyomtathatjuk a betekintő ablak kezelőpultjának Nyomtatás ikonjára kattintva. Amennyiben elektronikus úton szeretnénk továbbítani az ÁNTSZ felé, úgy pdf formátumban is lementhetjük, szintén a betekintő kezelőpultján található PDF export gombbal.

Felhasználói beállítások / Alapbeállítások / Jelentések fül Általános boxában bejelölhetjük az Influenza figyelőszolgálat nevű kapcsolót, ezzel a MedMax – a többi kötelező jelentéshez hasonlatosan – minden hétfőn figyelmeztetni fog minket az esedékességre.

Az elkészített jelentés Összesítő lapjának táblázatában megjelenik a Praxislétszám oszlop, amely a jelentési időszak záró dátumán bejelentkezett betegek számát mutatja a megfelelő korcsoportos bontásban.

Kedves Felhasználóink!

Bármilyen további kérdésben örömmel várjuk megtisztelő jelentkezésüket, üdvözlettel:

a MedMax csapata