ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ elkészítette a távoli rendszerhasználatot támogató EESZT mobilToken rendszerét. Az EESZT mobilToken egy mobiltelefonra készült alkalmazás: lehetővé teszi, hogy egy távoli munkahelyről a megfelelő informatikai kiépítéssel elérve – pl. otthoni munkavégzés esetén – a rendelői gépet, a MedMaxból az EESZT rendszeréhez kapcsolódni tudjunk kártyaolvasó és személyi igazolvány nélkül is.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a MedMaxból ugyanúgy küldhetünk e-receptet, kérdezhetünk le vénytörténetet, leletet, mintha a rendelőben dolgoznánk a programmal. A mobilTokenes bejelentkezést megvalósítottuk, a sikeres tesztek után a MedMax március 31-i verziójában szeretnénk publikálni a fejlesztést.

Fontos tudnunk, hogy ehhez a mobiltelefonra le kell tölteni a Play Áruházból EESZT mobilToken néven az alkalmazást és a felhasználói kézikönyv szerint kell telepíteni. A telepítéshez szükséges leírást az ÁEEK már biztosította és a MedMaxban is megtalálható az Alapnézeten, a Távsegítség/EESZT csatlakozási Segédletben és innen is elérhető.

EESZT mobilToken alkalmazás Felhasználói kézikönyv

„Tovább egyszerűsödik az EESZT használata – bővül a belépési lehetőségek köre

A telepítést követően az aktív jogosultsággal rendelkező felhasználóknak az EESZT Ágazati Portálján regisztrálniuk szükséges a mobileszközre letöltött alkalmazást.
Az Ágazati Portál felületén a regisztráció során megadott PIN-kóddal tudnak az EESZT mobilToken alkalmazásban olyan egyszer használatos jelszót generálni, amely biztosítja a belépésüket az EESZT kapcsolattal rendelkező egészségügyi szoftverekbe.
Az EESZT megteremtette az egészségügyi ellátók egymás közötti kommunikációjának alapjait. Az egészségügyi felhő hatékony és azonnali információcserét tesz lehetővé a köz- és magánellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók között, elősegíti a rendszer átláthatóságát, így biztosítva a legmagasabb szintű támogatást az ellátottak részére. Az EESZT minden olyan orvos számára biztosítja az egészségügyi adatok biztonságos elérését, aki a beteg kezelőorvosa vagy háziorvosa, és akire vonatkozóan a beteg nem korlátozta a tárolt adatokhoz történő hozzáférést. Ez azt jelenti, hogy a jogosultsággal rendelkező orvos lekérdezheti betege gyógykezelési, gyógyszerelési és vizsgálati adatait, és láthatja azt is, ha a beteg nem váltotta ki a számára felírt gyógyszereket. A rendszer használatával hozzáférhetővé válnak a páciens más intézményben elvégzett vizsgálati eredményei is, így az ellátási dokumentumok papír alapon történő utaztatása szükségtelenné válik.” Forrás: ÁEEK

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Kedves Asszisztensek!

Minden lehetséges úton és eszközzel megpróbálunk segíteni a letöltésben és a telepítésben, ezért bármilyen kérdés, kérés merül fel a fentiekkel kapcsolatban, várjuk megtisztelő jelentkezésüket.

Tisztelettel: a MedMax csapata