ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Kedves Felhasználóink!

A tavaly kiállított személyi kedvezményre jogosító igazolásokról 2020. január 31-ig kell elektronikusan adatot szolgáltatni a NAV felé. Személyi kedvezményre jogosult, aki a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben említett betegségben szenved és erről orvosi igazolással rendelkezik, továbbá a rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülő és  akinek a jogosultságát külön jogszabály alapján állapították meg. A személyi kedvezményhez szükséges orvosi igazolást szakambulancia, kórházi osztály szakorvosa, vagy az általuk készített orvosi dokumentáció alapján a háziorvos állíthatja ki.

Az orvosi igazolás kötelező tartalmi elemei:

  • a súlyosan fogyatékos személy természetes személyazonosító adatai (családi és utóneve, születési családi és utóneve, születési helye és születési
  • ideje, anyja születési családi és utóneve), lakóhelye, adóazonosító jele,
  • az igazolás alapjául szolgáló szakorvosi dokumentáció kiadásának dátuma,
  • a súlyos fogyatékosság jellege (végleges vagy ideiglenes),
  • ideiglenes igazolásnál annak hatálya,
  • az igazolás kiállításának dátuma,
  • az igazolást kiállító szakorvos/háziorvos aláírása.

Az adatszolgáltatáshoz szükséges 19K51-es nyomtatvány a www.nav.gov.hu honlapról letölthető és kizárólag elektronikusan nyújtható be.

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Kedves Felhasználóink!

A MedMaxszal a fenti adatokat tartalmazó Súlyos fogyatékossági igazolás a Nyomtatványok közül gyorsan és egyszerűen nyomtatható. A jelentéssel kapcsolatban felmerült további kérdések, kérések esetén forduljanak hozzánk bizalommal, örömmel várjuk megtisztelő kérdéseiket, jelentkezésüket.

Üdvözlettel:

a MedMax csapata