ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Új pályázati felhívás jelent meg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ honlapján október 10-én Három generációval az egészségért program II. címmel. A pályázat útján igényelhető támogatás 100% intenzitású, vissza nem térítendő támogatás. A pályázó által igényelhető támogatás mértéke: 50.000.000 Ft – 80.000.000 Ft. A praxisközösség saját forrás biztosítása nem kötelező.

Kedves Felhasználóink!

Család- és gyermekorvosi praxisközösségek, praxisok és fenntartó önkormányzatok pályázhatnak újabb ötmilliárd forintra a népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten. A Három generációval az egészségért II. elnevezésű program célja nem változott: az egészségben eltöltött évek számának növelése, a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések rizikófaktorainak és a gyermekek egészségi állapotát befolyásoló tényezőknek a felmérése.

A program első pályázati kiírásában 5,8 milliárd forint állt rendelkezésre a népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására és a megelőzést szolgáló feladatokra. Akkor 79 nyertes közösség egyenként átlagosan 67-69 millió forintot nyert el. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) korábbi pályázatait is tekintve már 131 praxisközösség működik, azaz több mint 1,2 millió ember számára válik elérhetővé ez a fajta ellátás.

A felhívásra olyan praxisközösségek jelentkezését várják, amelyekben legalább öt háziorvos dolgozik együtt, a program forrásai lehetőséget adnak a megelőzést szolgáló eszközök, műszerek beszerzésére, vagy további szakemberek – dietetikus, gyógytornász, pszichológus – bevonására.

A Három generációval az egészségért pályázat első körében eddig több mint 20 ezer embert vontak be a szűrésekbe, állapotfelmérésekbe.

A pályázatok beadási határideje november 10-e; a pályázatok gyors elbírálása után várhatóan januárban megkezdődhet a munka a praxisközösségekben. A program szakmai irányítója – hasonlóan az első körhöz – az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet.

További információk, pályázati felhívás és dokumentumok42350 itt

Nagyon szép napot kívánunk, üdvözlettel: a MedMax csapata