ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

2019. január 1-jétől megváltozott a 2015. évi CXXIII. törvény, melynek alapján a házi gyermekorvosnak minden beadott kötelező védőoltást, vagy annak elmaradását írásban jelezni kell a védőnőnek, ill. a nyilvántartásba vételt és annak megszűnését is. 

A  MedMaxban a gyermek törzsadataiban, az Eü. Kapcsolatokban rögzíthetjük a védőnőt és elérhetőségének adatait, többek között az e-mail címét. A védőoltás beadásakor arra is van lehetőségünk, hogy az Eü. Kapcsolatokban megadott védőnő e-mail címére egyetlen kattintással, a MedMaxból közvetlenül (nem kell a postafiókunkba belépni) elküldjük az oltási értesítőt.

Oltási értesítő küldése e-mailben
A gyermekeknek beadott védőoltásokról szóló értesítőt az ÁNTSZ-nek és a gyermek védőnőjének is el kell küldenünk. Amennyiben rendelkezünk Extrák modullal, e kötelezettségünknek közvetlenül a MedMax-ból is eleget tehetünk. Az e-mailben küldött oltási értesítőket a MedMax elmenti a Dokumentumtárba, ahol a Leírás mezőben a későbbiekben is visszanézhető, hogy mely e-mail címekre lett elküldve a dokumentum.

„Az egészségügyi alapellátásról szóló, 2019. január 1-vel változott 2015. évi CXXIII. törvény 8. §. (3) bekezdése értelmében:

(3b) A gyermeket ellátó háziorvos, házi gyermekorvos köteles haladéktalanul, de legkésőbb 72 órán belül írásban visszajelzést adni a lakóhely szerint illetékes területi védőnő számára

a) az életkorhoz kötött kötelező védőoltás megtörténtéről, illetve annak elmaradásáról és indokáról”

A továbbiakban is fenn áll a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998 (VI.3.) NM rendelet 15.§. (2) bekezdése e) pontja:a területi ellátási kötelezettségéhez nem tartozó gyermek védőoltása esetén az oltás teljesítéséről a rendelő székhelye szerint illetékes járási hivatalnak oltási értesítőt küld; az adott hónapban esedékes oltás elmaradásáról és annak indokáról legkésőbb a tárgyhó végéig jelentést köteles küldeni a járási hivatalnak.”

 

Kedves Felhasználóink!

Természetesen a fentiekkel és bármi mással kapcsolatban is várjuk kedves jelentkezésüket.

Üdvözlettel:

a ProFix MedMax csapata