ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

A keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról szóló 102/1995. (VIII. 25) Korm. rendelet módosítása 2019. január 1-től hatályos.

  1. § (5) * Az Ebtv. 43. § (2) bekezdése alapján a kezelőorvos minden egyes jogviszonyban külön-külön elbírálja a keresőképtelenséget, és minden jogviszony esetében külön naplószámon rögzíti az Orvosi Naplóba, kiállítja az 5. számú mellékletnek vagy a 6. számú mellékletnek megfelelő igazolást, valamint rögzíti a nyomtatványon a biztosított munkakörét. A kezelőorvosnak a biztosított munkaköreinek ismeretében kell elbírálnia jogviszonyonként a keresőképtelenséget.
  2. § (1) * Ha a biztosított a táppénzre való jogosultság időtartamát kimerítette, az orvos a keresőképtelenségét „L” kóddal lezárja, és a lezárás tényét a beteg egészségügyi dokumentációjában rögzíti. A továbbra is fennálló, folyamatos keresőképtelenség esetén a biztosított kérésére kiadja a 6. számú melléklet szerinti igazolást, az Orvosi Naplóban új sorszámon, „L” kóddal szerepelteti az esetet mint „Felvétel módja” „L” kóddal jelöli a keresőképtelenség felvételének módját a 8. számú melléklet szerinti heti jelentésben.

A módosított rendelet alapján a betegnek – amennyiben több jogviszonya, munkaköre van – egyszerre több nyitott táppénzes kartont is rögzíthetünk a MedMax új verziójában. Bővítettük a táppénz Felvétel módja listát is. Ha a beteg előző kartonján a táppénz joga lejárt, de kérésére továbbra is keresőképtelen állományban tartjuk, az új táppénzes karton nyitásakor a Felvétel módjánál a lejárt elemet kell kiválasztani.

Természetesen más újdonságokat is tartogat az új verzió, pl. az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet módosítása szerint frissítettük a MedMaxban a Súlyos fogyatékossági diagnózisok listáját és a  NEAK honlapján közzétett beutalási törzslista alapján frissült az Intézménylista is a programban (Gyogyinfok).

Az újdonságokról szóló részletes leírást a MedMax Alapnézetén, a vízszintes szalagikonsoron található Mi az új? gombbal elérhető kísérő levelünkben olvashatják el. Várjuk kérdéseiket is, forduljanak bizalommal hozzánk, mindenben számíthatnak ránk!

Jó munkát kívánunk, üdvözlettel: a MedMax csapata