ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

Néhány tipp a MedMax novemberi verziójához. Cardiax EKG illesztés, súlyos fogyatékos betegségek statisztika és Egészségi Állapot Felmérő kérdőív a MedMaxban.

 

Cardiax EKG illesztés

A MedMax – Cardiax EKG szoftver illesztése egyrészt lehetőséget biztosít arra, hogy a paciens adatait (neve, TAJ száma, születési ideje, neme) átküldjük a MedMax-ból a Cardiax adatbázisába, másrészt arra, hogy az elkészített felvételeket a MedMax beolvassa, és az adott beteghez tárolja el a Dokumentumtárba. További részleteket az illesztésről a verziófrissítést kísérő levélben olvashatnak, ugyanakkor mi is szívesen segítünk a beállításban.

Súlyos fogyatékos betegségek statisztika

A Súlyos fogyatékos betegségek statisztikában azoknak a betegeknek a listáját kérhetjük le, akiknek a Betegségek kartonján szerepel súlyos fogyatékos BNO kód, de még nem állítottunk ki Igazolást a súlyos fogyatékosság minősítéséről.

Amennyiben a betegnek a Betegségek kartonján több ilyen BNO kód is szerepel, a statisztikában is több sora lesz. Ha a paciensnek nyomtattunk Igazolást a súlyos fogyatékosság minősítéséről, az utolsó nyomtatvány adatait hozzáfűzi a MedMax a betegséghez. A Betegségek kartonon rögzített BNO kód és az igazoláson megadott BNO kód eltérő lehet.

 

Influenza jelentés

Az Influenzajelentéseket (3 év alatt és 3 év fölött) a 2018/2019. évben a kerületi/járási hivatal népegészségügyi osztálynak kell küldeni a határidő betartásával. Ennek megfelelően változott az Összesítő lapon is a felirat. 3 éves kor alatt VAXIGRIP helyett VAXIGRIP TETRA-val kell oltani, így a jelentés is ezt az oltóanyagot figyeli. Ennél az oltóanyagnál ne felejtsük el kitölteni az Oltás sorszámát, mert enélkül az Összesítő lap hiányos lesz.

Egyéni Egészségállapot Felmérő Kérdőív és kiértékelés a MedMaxban

A praxisközösségek adminisztrációs munkáját megkönnyítendő, az egyéni törzsadatokból gyorsan, egyetlen kattintással elkészíthető az egészségállapot felmérő kérdőív a MedMaxban és a szakmai protokollok alapján a kérdőív kiértékelését, valamint összegzését is elvégzi program. A MedMax tehát kiértékeli az egészségállapot felmérő kérdőívet, majd kérésre kinyomtatja az egészségállapot felmérő összesítő lapot.

 

A betegnek több egészségállapot felmérő lapja is lehet. Új egészségállapot felmérő lap készítésekor először a törzskartonon rögzítjük a megváltozott adatokat (csupán a változásokat vezetjük át a törzskartonon pl. ha a beteg dohányzási szokásai megváltoztak). A MedMax mindig a legfrissebb törzskartonból generálja az egészségállapot felmérőt. Az egészségállapot felmérő lapok tehát mindig a beteg aktuális törzskartonjáról készült pillanatfelvételek az adott időpontban, melyeket később is bármikor visszanézhetünk, mindig az adott időpontban aktuális törzskarton állapotát tükrözik.

 

 

Kedves Felhasználóink!

Köszönjük szépen megtisztelő figyelmüket. Keressenek minket továbbra is bizalommal, mindenben számíthatnak ránk!

Üdvözlettel: a MedMax csapata