ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

Az új törzskarton bevezetéséről a 4/2000. II. 25. EüM rendelet – mely 2018. július 1-től kezdődően írja elő kötelező jelleggel a betegek adatainak felvételét – még tavaly októberében lépett hatályba.

 

Az OALI weboldalán május elején publikálták a Háziorvosi törzskarton megvalósításához a 75 oldalas műszaki leírást. A rendeletmódosítás 18/A. paragrafusa azt is előírja, hogy a háziorvosi programoknak képesnek kell lenniük az új törzskartonból adatokat feltölteni az EESZT-be, illetve az új törzskartonba fogadni az EESZT-ből.

Május 11-én „A háziorvosi rendszerekben bevezetendő törzskarton adattartalmával és formátumával kapcsolatos informatikai fejlesztési feladatok/elvárások” című szakmai megbeszélésen voltunk az Állami Egészségügyi Ellátó Központban. Az ott elhangzottak szerint a Háziorvosi törzskarton műszaki leírásában már csupán kisebb változtatások lehetnek a szakmai tartalommal kapcsolatban. A törzskarton kitöltéséről szóló útmutatót – amely a Cardiovaszkularis rizikószámítás algoritmusát is tartalmazni fogja – várhatóan két hét múlva bocsátják a rendelkezésünkre. A törzskartonról kiadandó formanyomtatványt és a kommunikációs formátum leírását pedig előreláthatólag 2018. július 1-ig teszik közzé.

Az új törzskarton megvalósítása a következő időszakban rendkívüli fejlesztési feladatokat ró ránk. A jelenleg információink alapján elkezdtük az új törzskarton beépítését a MedMaxba és reményeink szerint, ha a végleges műszaki elvárások időben a rendelkezésünkre állnak, a július 1-i frissítés már tartalmazni fogja azt. Jelen pillanatban a törzskartonnal kapcsolatos elvárás, hogy a törzsadatokat a háziorvosi praxisokban 2018. július 1-től számított 3 éven belül töltsék fel a törzskarton vezetésére szolgáló háziorvosi programba, azzal a kitétellel, hogy évente legalább a bejelentkezett biztosítottak 30%-ának adatait szükséges feltölteni.

 

Kedves Felhasználóink!

Természetesen minden eszközt meg fogunk ragadni annak érdekében, hogy az új törzskarton kitöltésének idejét – pl. a programban már korábban kitöltött adatok felajánlásával – a minimálisra szorítsuk.
Köszönjük megtisztelő támogatásukat, üdvözlettel:
a MedMax munkatársai