ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

A KSH Elektra rendszerébe már feltölthető a 1021-es számú “Jelentés a háziorvosok és házi gyermekorvosok tevékenységéről” űrlap. Az adatszolgáltatási kötelezettséget 2017. február 15-ig kell teljesíteni.

Az Ápolási tevékenységek jelentésében változás történt 2017-ben, ezzel kapcsolatban az egyeztetések megtörténtek a KSH Népesedési és szociális védelmi statisztikai főosztályával.

FONTOS! A MedMax-ba a változást a január végi verzióban fogjuk átvezetni, ezért azt javasoljuk, hogy a 1021-es jelentés elkészítésével várják meg a január végi verziófrissítést,  amely az új ápolási tevékenységek adatait is számolni fogja a a KSH statisztikában.

A MedMax Jelentések nézetében a szalagmenü KSH gombjára kattintva készíthetjük el a KSH jelentést.

1. A MedMax felkínálja a tavalyi év időszakát: 2016.01.01. – 2016.12.31.

2. Írjuk be a KSH törzsszámunkat, amely az adószám első 8 számjegye. Amennyiben a Rendszerbeállítások / Praxisadatok / Működtető adatai részen korábban beírtuk az adószámot, a KSH törzsszám mezőt automatikusan kitölti a program.

3. Kattintsunk az Elkészítés és nyomtatás gombra. Ekkor alól, a betekintő ablakban megjelenik az elkészített jelentés Összesítő lapjának és Tételes listájának nyomtatási képe, és ezzel egy időben XML formátumban is elkészül a jelentés a MedMax_ / Jelentések mappába. Az Összesítő lapra a MedMax egy lépésben készíti el a “Bejelentkezett lakosok száma“, a “Forgalmi adatok” valamint “A praxisban foglalkoztatott ápolók tevékenysége” kimutatásokat. A bejelentkezettek betegségeinek táblázatát a Tételes lista fülön találjuk meg.

4. Az elektra.ksh.hu oldal használatához először be kell regisztrálni. Ha már regisztrálva vagyunk, az adatok beküldéséhez a https://elektra.ksh.hu/asp/bejelentkezes.html oldalon jelentkezzünk be.

5. A Beküldendő kérdőívek menüpontban válasszuk ki a 1021 Jelentés a háziorvosok és házi gyermekorvosok tevékenységéről kérdőívet és kattintsunk lent a Megnyitás gombra.

6. A megnyitást követően szabadon szerkeszthető a kérdőív tartalma, azonban első lépésként érdemes a MedMax által XML formátumban lementett jelentést feltölteni és csak ezt követően a praxisra vonatkozó, hiányzó adatokat kitölteni. Az XML fájl feltöltéséhez a kérdőív feletti területen kattintsunk a Feltöltés/Letöltés… gombra és válasszuk a Feltöltés adat XML-ből lehetőséget. A Megnyitás ablakban tallózzuk ki a MedMax_ /Jelentések mappájában található adat_1021_16.xml fájlt és kattintsunk a Megnyitás gombra.


7. Az XML fájl feltöltése, és a hiányzó adatok kitöltése után az eszköztáron látható zöld pipás ikonnal ellenőrizhetjük, hogy minden szükséges adat kitöltése megtörtént. Ha mindent rendben találtunk, kattintsunk a Beküldés gombra.

Kedves Felhasználóink!
A KSH ügyfélszolgálata ingyenes zöld számot működtet a jelentés beküldésével kapcsolatban felmerült kérdések, problémák megoldására, a 06-80/200-766 zöld telefonszámon és természetesen mi is megpróbálunk minden csatornán segíteni, bár ennek a felületnek a működése tőlünk független.

Üdvözlettel: a ProFix csapata