ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

A nyár legfontosabb informatikai eseménye a Windows 10 megjelenése volt. A frissítést már most is el lehet indítani, de kérdés, hogy érdemes-e siettetni. Mi kíváncsiak voltunk és telepítettük. Az első tapasztalatunk az, hogy a Windows 7-hez képest elég nagy lesz a változás, a Windows 8.1-hez képest viszont nem lesz drámai a különbség.

A Windows 10 azonnali telepítéséhez a Media Creation Tool nevű programot kellett letöltenünk (32 és 64 bites változat is van). A programmal két dolgot lehet tenni: frissíteni a Windows-t, vagy telepítőt készíteni DVD-re, illetve pendrive-ra. Az első lehetőséget kiválasztva elindul a telepítés, amelynek ideje géptől függő, nálunk kb. másfél óráig tartott, közben néhányszor újra is indult a Windows.

Windows 10 telepítő

A következő lépésben eldönthetjük, hogy mit szeretnénk megtartani a régi rendszerből:

Windows 10 telepítő

Itt természetesen azt választottuk, hogy a személyes fájlokat és az alkalmazásokat is meg szeretnénk tartani.

Érdemes lehet azonban a telepítés megkezdése előtt a Windows 10 beszerzése alkalmazással megvizsgáltatni a hardver alkalmasságát:

Windows 10 beszerzése

A további tapasztalataink azt mutatják, hogy a frissítés után sem a MedMax háziorvosi programot, sem a Windowsba beépülő programok többségét nem kellett újratelepítenünk. A folyamat során a régi operációs rendszerünkből öröklődtek bejegyzéseink az új rendszerbe.

A teljes biztonságunk érdekében azonban nagyon fontos, hogy MINDENKÉPPEN legyen mentésünk a frissítés megkezdése előtt. Tehát az első lépés a biztonsági mentés legyen, mert előfordulhat, hogy elakad a telepítő, és újra kell telepítenünk a régi rendszert! Az orvosi műszerek esetében pedig érdemes e-mailben megkérdezni annak gyártóját, működik-e majd a rendszerük a Windows 10-es környezetben.

Üdvözlettel: a ProFix munkatársai