ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

Az alábbi cikket a Webdoki Orvosi Hírportálról ollóztuk.

Az egészségügyi szolgáltatókról a működési engedélyt kiadó egészségügyi államigazgatási szervek közhiteles nyilvántartást vezetnek, mely nyilvántartást az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) működteti. A nyilvántartandó adatok köre a múlt év végi törvénymódosítás alapján kiegészült többek között az alapellátási szolgáltatók által foglalkoztatott egészségügyi dolgozók adataival, illetve az egyéni vállalkozóként, társas vállalkozóként egészségügyi tevékenységet végző szolgáltatók adataival (az egészségügyi hatósági és igazgatási tevékenységről szóló 1991. évi XI. törvény 6.§.).

Az OTH a beérkezett adatokat az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) felé továbbítani köteles, ebből következően a munkáltatóknak a foglalkoztatottairól az EEKH felé nincs jelentési kötelezettsége.

Az adatszolgáltatás csak az egészségügyi ellátással összefüggő információkra, így például az egészségügyi dolgozó nevére, szakképesítésére, a foglalkoztatási jogviszony típusára, az általa végzett tevékenységre, annak időtartamára, munkakörére vonatkozik.

A nyilvántartás kialakításához valamennyi működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatónak 2014. június 30-ig kell jelentést tennie az egészségügyi államigazgatási szerv felé.

Azon szolgáltatók, akik esetleg még nem kaptak az OTH-tól elektronikus levélben adattáblát (Excel táblázat) illetve Kitöltési Útmutatót, a dokumentumokat az ÁNTSZ honlapjáról (www.antsz.hu) tölthetik le, és így teljesíthetik az adatszolgáltatást.

A valamennyi egészségügyi dolgozóra vonatkozóan kitöltött táblázatot 2014. június 30-ig kell az egen2@oth.antsz.hu címre megküldeni. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy az adatszolgáltatást a fent jelzett törvény írja elő, az adatszolgáltatást elmulasztóval szemben egészségügyi bírság szabható ki.

Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Igazgatási Főosztály