ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

A hétvégétől külön ablakbwinxp2an jelzi a régi Windows XP, hogy cseréljük újabbra.

A Microsoft a fejlesztői blogján jelentette be, hogy március 8-tól – vagyis most szombattól – a Windows XP-t használók képernyőin figyelmeztető üzenetek fognak megjelenni, amelyekben a rendszer lecseréléséről tájékoztatják őket.

Erre a cég azért kerít sort, mert április 8. után a 2001-ben megjelent Windowwinxp3s XP szoftvertámogatása megszűnik, a rendszerhez nem készül több biztonsági frissítés. Ez azért veszélyes, mert a nem frissülő rendszeren tátongó biztonsági réseken át kártevők tudják megfertőzni az XP-s számítógépeket, amelyeket így már vírusirtóval és tűzfallal sem lehet hatékonyan védeni.

A szoftvercég azt is bejelentette, hogy a Laplink nevű társasággal együttműködve egy PCMover Express for Windows XP nevű ingyenes programot tesz elérhetővé hamarosan. Ez a segédprogram az XP-nél frissebb, Windows 7 vagy 8 rendszerekre való átállást segíti: automatikusan elmenti a dokumentumokat, zenéket, fotókat, videókat, leveleket és beállításokat a régi rendszerről, és beállítja őket az újon. A szoftver még ezen a héten elérhető lesz a WindowsXP.com-on.

Azok számára, akik nem tudják, hogy milyen Windowst használnak, a Microsoft az AMIrunningXP.com honlap felkeresését javasolja, amely választ ad a kérdésre.

Forrás: www.origo.hu