ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

mikuas_1A piros palástban, püspöksüvegben és pásztorbottal ajándékokat osztó Mikulás eredetileg a katolikus vallású vidékeken Szent Miklósnak, a Lycia római provinciában fekvő Myra püspökének népies alakja.

Szent Miklós a gyermekek és diákok védőszentje. Ezért a későbbi korokban a népi vallásosság hatására kialakult ajándékosztó püspöksüveges Mikulás előképének és mintájának a gyermekek védőszentjét tartják.

A Szent Miklós napi magyar népi hagyományok német hatást tükröznek. A középkorban szerepjátékokkal emlékeztek meg Szent Miklós tetteiről. Később ezt a szerepet a felnőttek vették át.

Ebből alakult ki aztán a szokás és került Magyarországra, hogy az ünnepnap előestéjén, egy később magyar nyelvterületen „Mikulás”-nak elnevezett piros köpenybe öltözött apó, házról házra járt és vizsgáztatta, dicsérte, ajándékokkal halmozta el a gyerekeket, vagy éppenséggel megfenyítette, megbüntette őket. A modern magyar néphagyomány szerint december 5. éjjelén – december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. Ez a népszokás, azaz az ablakba kitett csizmákba ajándékot helyező titokzatos Mikulásjárás körülbelül egy évszázadra tekint vissza. (Forrás: wikipédia)

Játsszon velünk! Amennyiben 2013. december 6-án 15:00 óráig válaszol a honlapunkon feltett kérdésre (a szavazásnál jobbra), részt vesz Mikulás napi sorsolásunkon. A helyes választ adók között egy 10.000 Ft értékű MedMax modulokra beváltható vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Kérjük, válaszadás előtt jelentkezzen be honlapunkra, vagy regisztráljon!

A nyertes nevét 2013. december 6-án délután tesszük közzé ugyanitt.

Sok-sok ajándékot kívánunk minden kedves Olvasónk csizmájába! 🙂 A ProFix csapata