ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

influenza2

Bár októberben az időjárás több alkalommal a nyarat idézte, az ősz és az influenza szezon már a nyakunkon van. Aktualitásként most néhány sorban összefoglaltuk az influenza oltások rögzítésének menetét a MedMaxban:

Az influenza oltás beírása előtt nyissunk ellátást a paciensnek, ezt követően a Törzsadatok/ Oltások lapon kérjünk új űrlapot a rögzítéshez. Fontos ugyanis, hogy az oltás dátumán legyen paciensünknek ellátási lapja, mert a tételes jelentésünkbe csak így fog belekerülni az oltás ténye.

Az Oltóanyag nevét beírhatjuk manuálisan vagy kiválaszthatjuk az Oltások segítő jobbról. A Kórokozót a program ekkor automatikusan kitölti, és felajánlja az alapértelmezett BNO kódot, az Alkalmazás és a Testtáj mezők tartalmát. Ezek nem kötelező adatok a programban. Ki kell töltenünk az Oltóanyag számát. Az oltások rögzítésekor az Oltóanyag számát átemelhetjük a legutóbbi Fluval AB oltás lapjáról, az átemelés a mező mögötti kérdőjelre kattintva történik, és amennyiben szükséges, javíthatjuk azt.

Amennyiben a beteg nem ingyenesen kapta az oltást, jelöljük be a Térítéses kapcsolót, így ez az oltás nem fog az influenza jelentésünkben szerepelni.

Ha térítésmentesen kapja az oltást a beteg, akkor a Térítéses kapcsolót hagyjuk üresen és válasszuk ki Oltott csoport mezőben az oltás indikációját. Az indikációs listát megjeleníthetjük a Segítő Jobbon, ha a mezőben állva lenyomjuk az F2 billentyűt vagy a mező végén található három pontra kattintunk.

Amennyiben a MedMax Profi változatát használjuk, lehetőségünk van az ellátási lapon is rögzíteni a rendelés során beadott oltásokat. Az ellátáson beírt oltások automatikusan mentődnek a paciens Törzskartonjának Oltási lapjára, tehát a program ezen lehetősége egy kényelmi funkció a Profi változat használóinak.

Az Ellátás / Terápia lapon kitölthető az oltások beírására szolgáló űrlap, ehhez a Felhasználói beállításokban kell bejelölnünk a „Gyógyszerek, injekciók, oltások megjelenítése” nevű kapcsolót. A kapcsoló aktiválása után a lehetőségek közül jelöljük be még az Oltások rádiógombot is. Amikor elmentjük a beállítást, a Terápia lapon láthatóvá válik az oltás rögzítésére szolgáló terület.

Influenza jelentés elkészítése

Az influenza jelentést a Jelentések nézetben készíthetjük el.