A kutatók 57 önkéntesnek adtak forró csokit különböző színű bögrékben. Mindegyik műanyagból készült, ugyanolyan volt a formájuk és ugyanakkorák voltak, de különböző a színük: fehér, krémszínű, piros és narancssárga.
Az önkéntesek szerint a krémszínű és a narancssárga bögrékben lévő forró kakaó volt a legfinomabb. A bögre színének természetesen semmi köze a csokoládé ízéhez, csak az önkéntesek agya érzett különbséget.
Nem először végeznek kutatásokat abban a témában, hogy a különböző színű edényekben felszolgált ételeknél más ízt érzünk, pedig valójában semmi különbség nincs. A kutatók szerint például a sárga csomagolás erősíti a citromos ízt, és a kék színű italok szomjoltóbbak, mint a piros színűek. Ezek az információk hasznosak lehetnek a szakácsoknak és az ételek csomagolását végzőknek.
Forrás: index.hu