ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

B3 vitaminnal a szuperbaktériumok ellen

 

A Journal of Clinical Investigation című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szakértők szerint a felfedezés alapvető változást hozhat a fertőzések kezelésében. A B3 vitamint olyan, gyakran halált okozó antibiotikum-rezisztens Staphylococcus fertőzéseknél tesztelték, mint az MRSA (meticillinrezisztens Staphylococcus aureus) fertőzése. A laboratóriumi és állatkísérletekben igen nagy dózisban alkalmazták a B3-at, jóval nagyobb adagban, mint ahogyan azt étrendünk tartalmazza.

 

Adrian Gombart, az egyetem Linus Pauling Intézetének szakembere, a tanulmány szerzője szerint potenciálisan igen jelentős felfedezésről lehet szó, de ennek megállapításához embereken is el kell végezni kísérleteket. A kutatók szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a szokásos mennyiségben fogyasztva a B3 vitamin megelőzné vagy kezelné a baktériumfertőzéseket.

Gombart szerint az antibiotikumok valóságos csodaszerek, de komoly problémát jelent, hogy egyre növekszik velük szemben a különböző baktériumtípusok, különösen a Staphylococcus aureus rezisztenciája. A B3 vitamin adagolása egy módja lehet annak, hogy az orvostudomány beavatkozhasson a szervezet veleszületett védekező képességeibe, amit így erősebb immunválaszra lehetne ösztönözni.

 

 

Forrás: index.hu