ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Tavasz van :-)

részletek

Addig is kedvcsinálóként tekintsék meg 2012. február 29-i iroda-megnyitónkon készült fényképes beszámolónkat (lent).

Kedves Felhasználóink!

 

Tavasz van. Mi sem bizonyítja jobban, hogy nem csak a napsütés köszönt be az ablakokon, hanem megérkeztek a szokásos tavaszi jogszabályváltozások is…

A MedMax verzióinkban ezeket a változásokat is beépítettük, természetesen nagyon-nagyon sok felhasználói javaslat mellett (Köszönjük!)

Friss, "rügyező" MedMax verziónk hamarosan levelet bont, és kikerül majd Felhasználóinkhoz is, hogy Önök addig se maradjanak izgalmak nélkül, íme néhány a készülő, legfrissebb fejlesztésekből:

 

– Hatóanyag szerinti vénynyomtatás: 2012. április 1-től a koleszterincsökkentőknél a vényeken csak a rendelt hatóanyagot kell feltüntetni. Ezen kívül fejlesztésünk része, hogy Felhasználóink – a ProDokihoz hasonlóan – a többi gyógyszernél is eldönthetik (opcionálisan), hogy a receptre csak a gyógyszernév vagy a gyógyszernév és hatóanyag is rányomtatódjon.

 

– Csoportos szűrés: Összes esedékes szűrés egy klikkel történő elvégzése

 

– bekerül a MedMax nyomtatványai közé a Halottvizsgálati bizonyítvány

 

– A papírtakarékosság érdekében a paciens kórtörténetét nem csak nyomtatni lehet majd, hanem exportálni is (PDF Export és RTF Export). A program egy fájlba menti ki a kórelőzmény szövegét az általunk megadott mappába, melyet ezután tetszőleges úton (pl. e-mailben) továbbíthatunk majd a paciens új háziorvosának.

 

– A Lőfegyver orvosi vélemény és egészségügyi lap nyomtatványokon ezen túl feltünteti a program, hogy melyik csoportú egészségi alkalmasságról állítottuk ki. A paciens nevének előtagja (Dr., Id., Ifj., stb.) szintén nyomtatódik a jövőben.

 

– Az új verziótól a MedMax Gyógyszerrendelés táblázataiban buboréksúgó mutatja meg a szöveg egészét – abban az esetben, ha nem fér ki a cellában a teljes szövege. Ettől kezdve opcionális lesz a buboréksúgó megjelenítése.

 

– A Gyógyszerrendelés Napi listáján ezen túl csak az orálisan adott készítmények esetében számolja ki a program a Hány napra mezőben azt, hogy a beállított mennyiség és adagolás alapján mennyi időre elegendő a gyógyszer. A számítás továbbra is csak akkor lesz pontos, ha a készítményről az OEP publikus gyógyszertörzsében konzekvens kiszerelési információ található. Amennyiben nem értünk egyet a program számításával, a Hány napra mezőben felülbírálhatjuk vagy törölhetjük a felajánlást.

 

– Opcionális lesz a MedMax figyelmeztetése a nem TEK-es beutalási intézményekre.

Tavasz van…

 

 

 

Dr. Vincze Lajos és kedves asszisztense, Zsolt és én

 

Dr. Somló Pál és Zsolt 🙂

 

Barbara és a MedMax 🙂

 

Új kolléganőnk Kovács Anita és én