ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Minden, amit az eszköztámogatásról tudni lehet!

 

 

A támogatást az OEP-nél kell igényelni. Az igényléshez csatolni kell: nyilatkozatot arról, hogy köztartozással nem rendelkezik; a praxis ugyanazon eszköz beszerzésére, cseréjére európai uniós forrásból, vagy közpénzből nem kapott támogatást. Az OEP a háziorvosi szolgáltató részére a támogatást havonta utalja.

 

Információink szerint minden – az eszköztámogatás igénybevételéhez kitöltendő – dokumentumra a mellékszerződés számaként az OEP-el kötött finanszírozási szerződés számát is fel kell tüntetni. A területi OEP-nél az eszköztámogatás igénybevételéhez szükséges  nyilatkozatokat minden probléma nélkül átveszik. Számos Felhasználónk nyújtotta be a napokban igénylését ilyen módon.

 

A Közlönyben megjelentek szerint nemcsupán a fogorvosi alapellátók, hanem a háziorvos szolgáltatók is fordíthatnak a "rendelői számítógép rendszer" keretén belül háziorvosi szoftverre és annak működtetésére, az erre feltüntetett 600.000 Ft-os keretből, ezt a lábjegyzetben szerepeltetik. Információink szerint a maximális, másfél milliós összeget érdemes megjelölni, mert a szerződés később is módosítható, csak arra kell vigyázni, hogy időben mondjuk fel, ha nem kérünk több havi támogatást, mert kamatostól kérik vissza a fel nem használt összeget.

 

Összegezve a fentieket, a támogatás fordítható tehát háziorvosi szoftverre is, és háziorvosi szolgáltatók esetében csak az 1. számú mellékletben szereplő eszközöket lehet megnevezni. A teljes összeget érdemes szerepeltetni, több eszközt is feltüntetve, hiszen a szerződést módosítani utólag is lehet.

Eszköztámogatási rendelet PDF formátumban

 

2011. október 31-e előtt, illetve után beadott kérelmekre más fajta nyomtatvány alkalmazandó, a 2011 november 1-től használható Igénybejelentés az eszköztámogatáshoz nyomtatvány formát a következő linken érhetik el kedves Olvasóink.

 

2011. November 1-től használható formanyomtatványok az eszköztámogatás igénbevételéhez PDF formátumban
 

A nyilatkozatminták a Webdoki portálról is letölthetőek:

Nyilatkozatminták

 

A Nyilatkozat mintákat ide is feltesszük, ha esetleg még nem regisztrált a Webdokin, akkor így talán megkönnyíthetjük a hozzáférésüket és támpontot adhatunk az elkészítésükre.

NYILATKOZAT KÖZTARTOZÁS MENTESSÉGRŐL

Alulírott ……………………………………………………………………………………… (székhelye:  …………………………………….., mellékszerződése: háziorvosi/házi gyermekorvosi/fogorvosi alapellátásszolgáltatására területi ellátási kötelezettséggel/területi ellátási kötelezettség nélküli, kiegészítő díjra jogosult háziorvosi/házi gyermekorvosi szolgáltatásra…………………………………..napján kelt, …………………………..számon) mint háziorvosi/fogorvosi szolgáltató nyilatkozom hogy a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi alapellátási vállalkozások támogatásáról szóló 216/2011. (X. 19.) Korm. rendelet (R.)-ben megfogalmazottak szerint. A támogatásigénylés benyújtásának napján köztartozással nem rendelkezem.

……………………………… 2011. ………………….

Cégszerű aláírás

Tanúk:

 

NYILATKOZAT EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁS NEMLEGESSÉGÉRŐL

Alulírott ………………………………………………………………………………………………. (székhelye: …………………………………….., mellékszerződése: háziorvosi/házi gyermekorvosi/fogorvosi alapellátás szolgáltatására területi ellátási kötelezettséggel/területi ellátási kötelezettség nélküli, kiegészítő díjra jogosult háziorvosi/házi gyermekorvosi szolgáltatásra…………………………………..napján kelt, …………………………..számon) mint háziorvosi/fogorvosi szolgáltató nyilatkozom hogy a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi alapellátási vállalkozások támogatásáról szóló 216/2011. (X. 19.) Korm. rendelet (R.)-ben megfogalmazottak szerint  az általam működtetett praxis a R. 1. melléklete szerinti, beszerezni kívánt eszközök beszerzésére, cseréjére európai uniós forrásból nem kapott támogatást.

……………………………… 2011. ………………….

Cégszerű aláírás

Tanúk:

 

NYILATKOZAT EGYÉB, KÖZPÉNZBŐL VALÓ TÁMOGATÁS NEMLEGESSÉGÉRŐL

Alulírott ………………………………………………………………………………………………. (székhelye: …………………………………….., mellékszerződése: háziorvosi/házi gyermekorvosi/fogorvosi alapellátás szolgáltatására területi ellátási kötelezettséggel/területi ellátási kötelezettség nélküli, kiegészítő díjra jogosult háziorvosi/házi gyermekorvosi szolgáltatásra…………………………………..napján kelt, …………………………..számon) mint háziorvosi/fogorvosi szolgáltató nyilatkozom hogy a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi alapellátási vállalkozások támogatásáról szóló 216/2011. (X. 19.) Korm. rendeletben megfogalmazottak szerint  az általam működtetett praxis a R. 1. melléklet szerinti, beszerezni kívánt eszközök beszerzésére, cseréjére más közpénzből származó forrásból nem kapott támogatást.

…………………………… 2011. ………………….

Cégszerű aláírás

Tanúk:

ÖNKORMÁNYZAT NYILATKOZATA UNIÓS TÁMOGATÁSRÓL

Alulírottak, mint …………………………………………………………település polgármestere és jegyzője, a körzet alapellátásáért felelős települési önkormányzat nevében nyilatkozunk, hogy ………………………………….  (székhelye: …………………………………….., mellékszerződése: háziorvosi/házi gyermekorvosi/fogorvosi alapellátás szolgáltatására területi ellátási kötelezettséggel/területi ellátási kötelezettség nélküli, kiegészítő díjra jogosult háziorvosi/házi gyermekorvosi szolgáltatásra …………………………………..napján kelt, …………………………..számon) mint háziorvosi/fogorvosi szolgáltató alapellátás fejlesztését célzó európai uniós támogatásban
NEM RÉSZESÜLT*

RÉSZESÜLT, DE A FEJLESZTÉS NEM IRÁNYULT* A háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi alapellátási vállalkozások támogatásáról szóló 216/2011. (X. 19.) Korm. rendelet 1. sz. mellékletében foglalt eszközök beszerzésére,

RÉSZESÜLT ÉS A FEJLESZTÉS AZ ALÁBBI MÉRTÉKBEN ÉS ÖSSZETÉTELBEN IRÁNYULT A háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi alapellátási vállalkozások támogatásáról szóló 216/2011. (X. 19.) Korm. rendelet 1. sz. melléklete szerinti, a háziorvosi szolgáltató által beszerezni kívánt eszközök tekintetében a helyi önkormányzat felelősségi körébe tartozó, területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi szolgálatra: **

……………………………… 2011. ………………….

Jegyző Polgármester

• *: Nem kívánt törlendő
• ** Értelem szerűen kitöltendő
 

 

Kedves Felhasználóink!
 
Rendelői számítógéprendszerre 600.000,- Forintos keretet határoztak meg, melybe a rendelet szerint beletartozik az asztali számítógép és annak tartozékai, monitor, vonalkód nyomtatására alkalmas nyomtató/másoló, szkenner, online adatközlő, illetve fogadó interface, hardver, szakmai (orvosi és védőnői) és felhasználói szoftver, külső adattároló, és az itt felsoroltak hordozható változatai (például: laptop).
 
Tisztelettel ajánljuk figyelmükbe legfrissebb akciónkat, melyben versenyképes árral, jól átlátható és egyszerű konstrukcióban kínáljuk MedMax háziorvosi programunkat és hozzá igény esetén egy hordozható számítógépet ajándék 22" colos monitorral vagy nyomtatóval. A részletekért kérjük, kattintson az alábbi linkre vagy forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz az alábbi elérhetőségeinken:

"Hangos" ajánlatunk ProDokis Felhasználóink részére

 

Ha Ön még nem Felhasználónk, akkor kérjük, erre a sorra kattintson 
 
 

Telefonszámaink: (62) 534-965, (62) 248-302

E-mail címünk: info@medmax.hu
 
Várjuk szíves érdeklődésüket, üdvözlettel: a ProFix csapata