ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

2011-2012-es influenza oltási szezon

 

 

A 2011-2012-es influenza oltási szezon

A 2011-2012-es influenza szezonban a Fluval AB oltások indikációs kódjai egy ponttal bővültek a tavalyihoz képest: 15. Állattartó telepek, baromfifeldolgozók, vágóhídak dolgozói. Ebben az évben tehát a korábbiakon túl az ilyen munkahelyen dolgozóknak is fel kell ajánlani a térítésmentes védőoltást.
 

Újdonság az is, hogy az idei évben az előre meghatározott rizikócsoportokba tartozó 6 és 35 hónap közötti gyermekek a Vaxigrip Junior vakcinát térítésmentesen kaphatják, melyet szintén jelenteni kell. A gyermek rizikócsoportok eltérnek a Fluval AB oltás indikációitól, ezért ezeket külön listaként építetjük be a program e hó végi verziójába.

Influenza oltás rögzítése a Törzsadatok / Oltás lapon

Az influenza oltás beírása előtt nyissunk ellátást a paciensnek. Fontos ugyanis, hogy az oltás dátumán legyen paciensünknek ellátási lapja, mert a tételes jelentésünkbe csak így fog belekerülni az oltás ténye.
Az Oltóanyag nevét beírhatjuk manuálisan vagy kiválaszthatjuk az Oltások segítő jobbról. A Kórokozót a program ekkor automatikusan kitölti, és felajánlja az alapértelmezett BNO kódot, az Alkalmazás és a Testtáj mezők tartalmát. Ezek nem kötelező adatok a programban.
 

Ki kell töltenünk az Oltóanyag számát. Az e hó végi verzióban új lehetőség lesz, hogy a Fluval AB oltások rögzítésekor az Oltóanyag számát átemelhetjük a legutóbbi Fluval AB oltás lapjáról. Az átemelés a mező mögötti kérdőjelre kattintva történik, és amennyiben szükséges, javíthatjuk azt. Az átemelés más oltások esetében nem működik, mivel a többi oltásnál esetleges a számazonosság.
Amennyiben a beteg nem ingyenesen kapta az oltást, jelöljük be a Térítéses kapcsolót, így ez az oltás nem fog az influenza jelentésünkben szerepelni.
 

Ha térítésmentesen kapja az oltást a beteg, akkor a Térítéses kapcsolót hagyjuk üresen és válasszuk ki Oltott csoport mezőben az oltás indikációját. Az indikációs listát megjeleníthetjük a Segítő Jobbon, ha a mezőben állva lenyomjuk az F2 billentyűt vagy a mező végén található három pontra kattintunk. Aszerint, hogy a FLUVAL AB vagy a VAXIGRIP JUNIOR oltást választottunk ki, az indikációs lista mindig az adott oltásnak megfelelő pontokat mutatja a segítőn.

Influenza oltás rögzítése az Ellátás / Terápia lapon

Amennyiben a MedMax Profi változatát használjuk, lehetőségünk van az ellátási lapon is rögzíteni a rendelés során beadott oltásokat. Az ellátáson beírt oltások automatikusan mentődnek a paciens Törzskartonjának Oltási lapjára, tehát a program ezen lehetősége egy kényelmi funkció a Profi változat használóinak.

Az Ellátás / Terápia lapon megjeleníthető egy, az oltások beírására szolgáló űrlap, ehhez a felhasználói beállításokban kell bejelölnünk a Gyógyszerek, injekciók, oltások nevű kapcsolót. A kapcsoló bejelölése után a lehetőségek közül jelöljük be az Oltások rádiógombot is. Amikor elmentjük a beállítást, a Terápia lapon láthatóvá válik az oltás beírására szolgáló terület. Itt ugyanazokat az adatokat és ugyanolyan módon rögzíthetjük, ahogyan azt a Törzsadatok Oltási lapon tennénk.

Oltási nyilatkozat nyomtatása

Az oltási nyilatkozatot a Nyomtatványok fülön nyomtathatjuk ki.

Influenza jelentés elkészítése

Az influenza jelentést a Jelentések nézetben készíthetjük el. Az első jelentési időszak 2012. december 9-vel zárul. A MedMax jelen verziója még a tavalyi szezon jelentési képét tartalmazza, az aktualizálás a november végén kiadandó verziófrissítéssel fog megtörténni.

 

Kedves Felhasználóink!

Bízunk abban, hogy leíársunkkal minden kedves Felhasználónk és Olvasónk segítségére lehettünk, további szép hetet kívánva, üdvözlettel:

a ProFix csapata