ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Ideális

 

A mi megfogalmazásunk szerint ideálisnak azt a bennünk élő tökéletesről alkotott elképzelésünket nevezzük, amelyből végül felnő valami, ami biztosan áll meg a lábán. Most persze nem fizikai felnövésre gondolunk, hanem fejlődésről. Amikor az elképzelést megtanítják arra, amit még nem tud, és felfedezik benne azokat a lehetőségeket, melyeket tartogat nekünk. Egy elképzelés, amelyet amíg nem látunk, nem tapasztalunk meg, nem próbálunk ki, addig nem is hiányoznak azok a dolgok, melyeket nyújtani tud számunkra. Addig ragaszkodunk a megszokottakhoz, és ez csak akkor változik meg, amikor rájövünk, hogy minden eddigi tapasztalat, javaslat, támogatás, segítség, észrevétel, valaha megtörtént találkozás, megszült gondolat és érzés formálta elképzelésünket azzá, amilyenné mostanra vált.

 

Tehát ha válaszolni szeretnénk, azt mondanánk, hogy az ideális orvosi program attól ideális, hogy Felhasználóinkkal közösen teremtettük a gondolatainkkal tetteinkkel, és nem csupán egy elképzelés, inkább egy olyan valami, amit el lehet érni, amiért küzdeni kell, de létezik és a miénk lehet….. újból……

 

és erről azonnal eszünkbe jut a MedMax 🙂

 

 

 

Kedves Felhasználóink!

A MedMax legfrissebb változata számos új funkcióval bővült. Bízunk abban, hogy sikerült az Önök kéréseit maximálisan figyelembe véve összeállítanunk a listát. Az alábbiakban részletesen olvashatnak az újdonságokról.

 

– Soron kívüli beutalhatóság vizsgálata
E verziótól kezdve közvetlenül a MedMax-ből kezdeményezhetjük a „Online jogosultság és TAJ ellenőrzés” (OJOTE) rendszer múlt hónaptól élő új funkcióját, a soron kívüli beutalhatóság vizsgálatát. Az ellenőrzés a MedMax-ban a Beutaló kartonról indítható, a karton eszköztárán a zöld pipát ábrázoló nyomógombbal.

– Szűrések statisztika
A Statisztikák menü új eleme a Szűrések. A statisztika a Tárgyidőszakban történt szűréseket listázza, valamint azt is kigyűjthetjük, hogy mely betegeinket nem szűrtük ebben az időszakban betegségcsoport vagy BNO intervallum szerint is.

 

– Korcsoportos lista
A Statisztikák menü Törzskarton lekérdezései között találjuk a Korcsoportos listát. A statisztikával életkor szerinti listákat nyomtathatunk ki.
 

– Oltóanyag igénylés statisztika
A gyermekorvosok kérésére külön statisztikát kapott az Oltóanyag igénylés, melyet a Statisztika menüben a Forgalmi lekérdezések alatt találunk meg és arra adja meg a választ, hogy kik azok a paciensek, akik a megadott Tárgyidőszakban töltik be a Korcsoport mezőben beállított életkort.
 

– Figyelmeztetés az esedékes szűrésekre
A MedMax a paciens esedékes szűrővizsgálatait az Infopanel betekintőjének Care manager fülén, egy új boxban jeleníti meg.

 

– Gyógyszerrendelésben a Segítő Jobb becsukásának lehetősége
A Gyógyszerrendelés során lehetőségünk van a Segítő Jobbot becsukni a bal felső sarkában található jobbra mutató nyilacskára kattintva. Ezáltal a gyógyszertáblázatok szélesebbek lesznek, gördítés nélkül láthatunk több információt egyidőben a képernyőn. A Segítő Jobból ilyenkor csupán egy függőleges sáv látható a képernyő szélén, a kinyitásához elegendő erre a sávra rákattintanunk.
 

–  Átemelt gyógyszerek jelzése
Ezentúl a gyógyszerrendelés során az alsó listaterület gyógyszerei a felső listában dőlt betűsen jelennek meg. Így pl. amikor az aktuálisan felírandó gyógyszereket átemeljük a Napi listába, az a felső listákban is látszódik, hogy melyeket válogattuk már be.

 

– Távsegítség a MedMax-ban
Amennyiben szeretnénk a MedMax ügyfélszolgálatával összekapcsolódni, már közvetlenül a MedMax-ból is elindíthatjuk a távsegítség lehetőségét biztosító programokat. A Távsegítség nyomógombot az Alapnézet / Rendszer fülön találjuk.
 

–  ADATA illesztés
2011. szeptember 1-től a MedMax alkalmas a szakrendelő-intézetekből ADATA formátumban érkező laborvizsgálati leletek feldolgozására.
 

Módosítások:

– A 43/2005. (X. 15.) EüM rendelet (a fokozottan ellenőrzött szernek minősülő gyógyszerek orvosi rendelésének, gyógyszertári forgalmazásának, egészségügyi szolgáltatóknál történő felhasználásának, nyilvántartásának és tárolásának rendjéről) 2011.VIII.25-től hatályos módosítása szerint:
3. § (10) „ A rendelt mennyiséget úgy kell meghatározni, hogy az adagolási egységre számítva megegyezzen valamelyik forgalomba hozatalra engedélyezett csomagolási egységben lévő adagok számával vagy a legkisebb csomagolási egységben lévő adagoknak egész számú többszöröse legyen.„
E szerint tehát a gyógyszertárban ezentúl csak egész doboz ellenőrzött szert adnak ki a betegnek, szemenként, darabonként nem ad. Az ellenőrzött szerek felírásakor erre fokozottan figyelni kell.
A MedMax kábítószer értesítőjén ezért a rendelés gyakorisága 5 és 30 nap között szabadon választható.
–  A jelentések elkészítésénél a MedMax felismeri, hogy melyik jelentést indítottuk el, és felkínálja a megfelelő elemet.
– A kinyomtatott statisztikákra fejléc és lábléc került.

– Az Oltások statisztikát ezentúl nem csak Kórokozóra, hanem Oltóanyagra is lekérhetjük.
– Egyszerűbb lett a téves kijelentkeztetés törlése.

– A táppénzes időszak-átfedést már nem csak a táppénzes kartonon figyeli a MedMax, hanem a Táppénzes napló ablakban végzett módosítások során is.
– Ha a beutalón a Nem sürgős elem van a Sürgősség mezőben kiválasztva, akkor azt nem nyomtatja rá ezentúl a program a beutalóra.
– Felhasználói jelzések alapján frissítettük a MedMax Gyógyszer-Diagnózis adatbázisát.
– A Tételes betegforgalmi jelentés rekordképe alapján frissítettük a Szűrés adatbázist.
– Frissítettük a programot az OEP honlapján közzétett legújabb Gyogyinfok listával.
– A gyógyszeradagolás listába Felhasználói kérésre új elemek kerültek: 2xmásfél; heti 2×2; másnaponta 2
– A szalagmenün új, egyedi ikonokat kaptak a nyomtatványok és néhány más nyomógomb is.

– Oltási értesítőt elmenthetjük Excel táblázatba.

 

Várjuk továbbra is megtisztelő véleményüket, észrevételeiket, üdvözlettel:

a ProFix csapata