ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

 

Az OEP tájékoztatása szerint a feldolgozó rendszerük csak május utolsó hetében lesz felkészítve arra, hogy az új 9-es (veszélyeztett terhes) kódot fogadja. Ezért a május 1-e után, a 8-as kódon történt veszélyeztetett terhesként gondozásba vételeket a heti táppénzjelentésben visszamenőlegesen kell 9-es kódra korrekciózni (a ProDoki és a MedMax frissítését követően). Az OEP tájékoztatása alapján a keresőképtelenséget igazoló nyomtatványokon és a táppénzes naplóban azonban május 1-től már csak a „9” kód szerepelhet, a táppénzes szelvényen pedig a „8” kódot kézzel kell utólagosan „9”-re javítani hitelesített módon (áthúzás, javítás, pecsét, szignó).

 

A ProDoki Plusban a korrekció menete a következő:
A verzióváltás megtörténte után az érintett táppénzes kartonokat elővéve, arra kérjük kedves Felhasználóinkat, hogy manuálisan változtassák meg a táppénz jellegét 9-esre, majd mentsék el, végül az aktuális táppénz jelentés készítésekor a ‘Beállítások’ ablakban ezeket a sorokat a ‘T’ oszlopban jelöljék meg ‘K’ betűvel, mint korrekciós tétel.

 

A MedMaxban:
A korrekciót a Jelentések nézetben végezhetjük el. A szalagmenün kattintsunk a ‘Táppénzes napló’ gombra. A táblázatban álljunk rá arra a sorra, amit javítani szeretnénk, majd kattintsunk az ablak alján lévő splitterre. Ekkor felnyílik a táppénzes lap, ahol módosítsuk a ‘Táppénz jellegét’ veszélyeztetett terhességre. Válasszuk ki a Jelentés típusát: Korrekció legyen, ha már jelentettük a táppénzes sort, és Felvétel legyen, ha még nem. Ezután a mellette lévő ‘Jelentés hete’ mezőbe írjuk be, hogy melyik heti jelentésünkben szeretnénk szerepeltetni. Végezetül kattintsunk az ablak alján az ‘Adatok mentése’ gombra. Csukjuk vissza a splittert és máris kereshetjük a következő beteget, akit korrekciózni szeretnénk.

A Korrekciót – a ProDoki-val ellentétben – nem kell közvetlenül a jelentés elkészítése előtt elvégeznünk, mivel a beállításaink megőrződnek akkor is, ha közben kilépünk a programból.

 

Kedves Felhasználóink!


A módosítással kapcsolatos kérdéseikkel ezúttal is forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunk munkatársaihoz, akik igyekeznek gyorsan és részletesen megválaszolni minden hozzájuk érkező megkeresést.

Telefonszámaink: 62/248-302 vagy 62/534-965

E-mail: info@medmax.hu

 

Jó pihenést kívánunk minden kedves Olvasónknak a most következő koranyári, május végi hétvégére is, üdvözlettel:  a ProFix – MedMax csapata