ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Megszűnik a 3.6-nál régebbi Firefox böngészők támogatása!

 

A 2 évnél fiatalabb Firefox 3.5 böngészőt használók hamarosan észre fogják venni, hogy a program indításakor az mindenáron rá akarja őket beszélni a frissítésre, valamely újabb verzió használatára. Ez a figyelmeztetés csak akkor jelenik meg, ha az alapértelmezetten engedélyezett automatikus frissítési funkciót még nem kapcsolták ki. Így megszabadulhatnak az üzenetektől, de a gyártó már nem kíván tovább foglalkozni a biztonsági rések foltozgatásával, ennek eredményeként a böngésző használata közben egyre több veszélynek teszik ki a számítógépet.

 

Akik a frissítés mellett döntenek, azoknak érdemesebb egyből a legújabb, március végén kiadott 4-es Firefox verziót választani, mert nagy valószínűség szerint a még támogatott 3.6 verzió is hamarosan a nem támogatott szoftverek listáját fogja gazdagítani. Arról egyelőre nincs hír, hogy azok, akik valamilyen oknál fogva nem frissítenek – például régi az operációs rendszerük, vagy nem megfelelő felhasználói jogosultsággal rendelkeznek a művelet elvégzéséhez -, hogyan fognak tudni majd védekezni az adatlopások, támadások ellen.

 

A történet érdekessége az, hogy a Mozilla az egyik legnagyobb élharcosa az internet felszabadításának és a szabad böngésző választás lehetőségének. Ezzel szemben a Microsoft a már lassan több, mint egy évtizede megjelent Internet Explorer 6 verzióját is foltozgatja, bár már nem akkora intenzitással. Teszi mindezt olyan megfontolásból, hogy biztosítsa a szabad böngészőverzió használatát, és hogy a régi szoftvereket felhasználók se válhassanak a biztonsági réseken érkező támadások áldozataivá. Igaz, a Microsoft tavaly látványos ceremóniával "temette el" az Internet Explorer 6 verzióját és kérte felhasználóit, hogy frissítsenek, de még mindig ad némi támogatást az ezen verzióhoz "ragaszkodó" felhasználóinak.

Forrás: www.pcforum.hu