ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

A 2011. évi Egészség Világnapja - antibiotikum rezisztencia

 

A probléma sürgős megoldásának szükségességére hívja fel a figyelmet, hogy a 2011. évi Egészség Világnap témája az antibiotikum rezisztencia. Az Európai Régióban az antibiotikum rezisztencia központi kérdés, mivel jelenleg az Európai Régióban 250 ezer ember hal meg antibiotikum rezisztens ágenssel történő, nagyrészt kórházon belüli fertőzés következtében.

Új, hatékony antibiotikumok nélkül, ugyanakkor fokozódó rezisztencia mellett, a társadalom visszatérhet az antibiotikumok előtti korszak helyzetébe, amikor egy tüdőgyulladás megölheti a gyerekeket, vagy hiába küzdünk egy agyhártyagyulladással. A több gyógyszerre rezisztens tbc egy másik fenyegető veszély.

A WHO felhívja cselekvésre a társadalmat, a gyógyszerek elrendelőit, a gyógyszeripart, a döntéshozókat és az élelmiszer – hús – előállítókat. Rendeljék el és használják az antibiotikumokat felelős módon, monitorozzák az antibiotikum használatot és rezisztenciát, és támogassák új antibiotikumok kifejlesztését.

A WHO a Világnap témájával fel akarja hívni a figyelmet az antibiotikumok használatának és a velük való visszaélés veszélyeire, és támogatja a Régióban létrejövő eseményeket és kampányokat. A WHO kulcs-eseményeket szervez és támogat Moszkvában, Strasbourgban, Koppenhágában, Rómában és Londonban.

 

 

Forrás:www.hazijogorvos.hu