ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Minden eddiginél gyorsabb diagnózist kínálnak

 

 

Magyarországon évente kb. 25 ezer ember kap szívinfarktust, melynek halálozási mutatója kb. 5-6-szor magasabb, mint egyes Nyugat-Európai országokban (pl. Franciaországban). Szervezetten 8 éve van szívinfarktus-ellátás hazánkban. Ennek, és a korszerű gyógyszeres kezelésnek köszönhetően évente kb. 7 ezerrel csökken az infarktushoz kapcsolódó halálesetek száma. A lakosság szűrésével a magasabb kockázatú betegek megfelelő orvosi kezelése hamarabb megkezdődhet.

A most beüzemelt 256-szeletes CT-t kutatási célokra is használná az egyetem, hogy hosszútávon, preventív módon lehessen javítani a hazai statisztikán. A Harvard Egyetemmel közösen zajló munka célja, hogy időben figyelmeztethessék a veszélyeztetett betegeket, és így előzzék meg a szívinfarktust. A CT segítségével panaszmentes embertársainknál is kimutathatók a koszorúér rendellenességek. A módszernek nagy jelentősége lehet az élsportolók hirtelen szívhalálának megelőzésében is.

A szív koszorúereinek állapotfelmérésére alkalmazható egyik legújabb technológia a szív-CT, ami gyors, alacsony rizikójú eljárás, ugyanakkor két szívdobbanás alatt képes ábrázolni a szívet és a koszorúereket. A sok szeletnek köszönhetően kitűnő képminőség érhető el alacsony sugárdózis mellett.

 

 

Forrás:eletmod.hu