ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

2011-es változások - korcsoport és táppénzes naplósorszám módosítása

 

1. Változott a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló 13/1992. (VI. 26.) NM rendelet. A módosítás szerint legfeljebb 5 évre kaphatnak egészségügyi alkalmassági igazolást a cukorbeteg járművezetők, az alacsony vércukorszintűeknek pedig 3 évenként kell alkalmassági vizsgára menniük jövő januártól.

 

A járművezetők két egészségügyi kategóriába sorolása változatlan maradt, így a 2. alkalmassági csoportba tartoznak a hivatásos járművezetők, míg mindenki más az 1. csoport részese. Ez utóbbiban 40 év alatt 10 évente, 40 és 60 év között 5 évente, 70 éves korig 3 évente, utána pedig 2 évente kell időszakos egészségi alkalmassági vizsgálaton megjelenni. A hivatásos járművezetőknél a kötelező vizsgálat intervalluma 45 éves korig 5, 45 és 60 év között 3, afelett pedig 2 év.

 

2. Kiadta a KSH a 2010-es évre vonatkozó, "Jelentés a háziorvosok és házi gyermekorvosok tevékenységéről" adatlapot. A jelentésben a 2009. évihez képest nem történt változás. Felhasználóink a megszokott módon, a Statisztika / KSH statisztika menüben érhetik el a szükséges lekérdezéseket: a ‘2. Bejelentkezett lakosok‘ és gyermek/felnőtt/vegyes körzettől függően a ‘3/1. Házi gyermekorvosi szolgálatra vonatkozó adatok‘ vagy a ‘3/2. Háziorvosi szolgálatra vonatkozó forgalmi adatok‘ statisztikát. A ‘Kimutatás a bejelentkezettek betegségeiről‘ statisztikát ebben az évben nem kell lekérdeznünk, mivel ezt a kimutatást a KSH csak minden 2. évben kéri.

 

3. Az OEP honlapján publikálta a 2011. január 1-től érvényes Gyógyszertörzset. A frissítést interneten már december 31-én délután letölthetik Felhasználóink, ezt a ProDoki belépéskor  is fel fogja ajánlani. Új készítmény a gyógyszerlistában a RALNEA 2 MG RETARD TABLETTA 28x (al/al) nevű gyógyszer.

 Az új és törölt készítmények listáját, valamint a változásokat az alábbi linkekre kattintva érhetik el:

 

Új készítmények

 

Törölt készítmények

 

Változások

 

 

Kedves Felhasználóink!

 

Szeretnénk emlékeztetni Önöket, hogy január 3-án a táppénzes naplószámot a Szótárban (TPNAPLO) át kell írni 110000 kezdőszámra.

A táppénzes kezdő naplósorszámot a Vegyes Egyéb funkciók Szótárban, a TPNAPLO főcsoportban állíthatjuk be, amennyiben a program által szeretnénk növeltetni a táppénzes kartonokon a naplósorszámokat.

TPNAPLO soron állva kattintsunk az ablak felső részén található Adatok, Főcsoport, Alcsoport fülek közül az Alcsoport fülre, és a Kezdő sorszám mezőben töltsük ki azt az utolsó naplósorszámot, amelyet már kiadtunk a kézinaplóban.

A naplósorszámban az első két karakter 11, ami az aktuális évszám utolsó két karaktere, majd a tényleges naplósorszám nullákkal feltöltve 4 karakteren, pl. 110000, ha még nem vettünk fel senkit táppénzre 2011-ben. A program ehhez fog hozzáadni mindig egyet (így a következő felajánlott naplószám ebben az esetben a táppénzes kartonon a 110001 lesz).

 

Korcsoportváltás

Vegyes/ Egyéb funkciók/ Korcsoport váltás menüben a TB korcsoportot növelnünk kell eggyel. Egyszer a Növel, majd a Lement nyomógombra kattintva egyszerűen naprakésszé tehetjük a TB korcsoportokat és a statisztikai korcsoportokat, mely feltétlenül fontos ahhoz, hogy a jövő évben is helyes korcsoportok szerint készüljenek el a kötelező statisztikák.

Csak azután növeljük egy évvel a korcsoportokhoz tartozó születési intervallumokat, ha már a december havi változásjelentésünket elkészítettük.

 

 

SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK!