ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

OSAP beszámoló 2010

 

  

 

2010. december 30-án az OMFI elérhetővé tette honlapján (www.omfi.hu) a 2010. évre vonatkozó beszámoló jelentést. A korábbi évekhez hasonlóan most is a webes felületre kell beírni a megfelelő adatokat, majd menteni a jelentést. Segítségül itt is megtalálják az OMFI tájékoztatását, és a programuk használatának leírását:

 

"Tájékoztatjuk a Tisztelt foglalkozás-egészségügyi szolgáltatókat, hogy a 2010. évről szóló beszámoló jelentés [vonatkozó kormányrendelet 288/2009. (XII.15.) 2§ (1) bek. OSAP nysz. 1485] internetes űrlapjának kitöltése a mai naptól megkezdhető, befejezési dátuma 2011. január 15. (a jelentés megkezdéséhez kattintson a főmenü „OSAP 1485” menüpontjára).

Fontos tudnivalók a program használatához!

Útmutató a regisztrációhoz, belépéshez

A kitöltéshez javasoljuk az Internet Explorer vagy Firefox böngésző használatát!

A megelőző években bejelentkezett felhasználókat is kérjük, hogy regisztráljanak, mert a program változása nem tette lehetővé a régi azonosítók használatát.

Ha Ön elfelejtené a regisztráció során kapott jelszavát, akkor az „elfelejtett jelszó” menüpontra kattintva kérjen egy emlékeztetőt (FONTOS: csak a regisztrációkor megadott e-mail címre tudunk jelszó emlékeztetőt küldeni).
Ha időközben megváltozik az e-mail címe, elfelejti felhasználó nevét vagy egyéb problémája van akkor vegye fel a kapcsolatot az OMFI Informatikai Osztályával munkaidő alatt (H-Cs: 8:00-16:00, P: 8:00-14:00): e-mail:
osap1485@omfi.hu; telefon: 06-1-476-8064, 06-1-476-8103, 06-1-476-1123

Segédlet az űrlap kitöltéséhez

A mezők között Tabulátor vagy egér segítségével lépkedhetünk. A böngésző ‹ , › és „frissítés” gombjai NEM használhatóak a programon belül.
Az adatok csak a "Mentés" gomb megnyomására tárolódnak el. (Az adatrögzítés során ajánljuk a többszöri használatát)
A kitöltés során több helyen látható zöld plusz jel. Erre kattintva megjelenik egy lista, melynek bármely sor elején lévő plusz-t megnyomva egy hozzá tartozó adatbeviteli mezővel bővülni fog az űrlap aktuális pontja. A kijelölés egymás után többször megismételhető. A választó lista az elején lévő piros X-szel kapcsolható ki. Az esetleg tévesen felvett sor az adatlapon a mellette megjelenő sárga X -szel törölhető, illetve ha üresen marad az új beviteli sor mezője, akkor mentéskor az nem tárolódik !
Az adatok a kitöltési határidő lejártával válnak véglegessé (a határidő pontos dátuma az OMFI honlap „Hírek, aktualitások” között olvasható). Eddig az időpontig bármikor újra be lehet lépni, folytatni az adatbevitelt, vagy módosítani a már rögzített értékeket, akár másik internetes számítógépről is.
Ezen időpont után a program nem érhető el. A végleges, hiteles adatlap, az OMFI szerverén keletkezik, ott lesz tárolva.
Amennyiben az elektronikus jelentés elkészült, azt nyomtatott formában NEM KELL ELKÜLDENI AZ OMFI-nak !"
 

 

A MediFirm programból a megszokott módon lehet lekérni az éves jelentés adatait.

A Jelentések / Éves jelentés menüből hívjuk elő a beszámolót, majd a Megtekint / Nyomtat gombra kattintva kérjük le a statisztikát. Nyomtatás után pedig gépeljük be az adatokat az OMFI honlapján található mezőkbe.

 

Reméljük, hogy a fenti leírás segítségükre lesz a jelentés feltöltéséhez. Amennyiben mégis további segítségre lenne szükségük, vagy kérdésük merülne fel, melyre esetleg a tájékoztató nem tért ki, akkor keressék meg ügyfélszolgálatunkat.