ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

 

A ‘WebGL’ nyelvre épülő – és emiatt csak a Chrome vagy a Firefox legújabb változatával működő – oldalon egy női test teljes mértékben 3 dimenziós, szabadon forgatható és nagyítható modelljét mutatja. Különlegessége az, hogy segítségével a felszín alá is be tudunk látni, sőt, az egyes szervcsoportok külön-külön felfedezésére és megvizsgálására is lehetőség nyílik. A csúszkák segítségével tetszőlegesen lehet változtatni az egyes szervcsoportok átláthatóságát a modellen.

 

Ezt a speciális – bal oldalon található – rétegkezelő eszköz teszi lehetővé, amelynek köszönhetően a böngészőben megjelenő virtuális testben szabadon lehet változtatni a bőr, az izmok, a csontok, a belső szervek, valamint az ér- és idegrendszer részét képező szervek és szövetek átlátszóságát egy viszonylag szélesnek mondható skálán. Így az emberi testnek sohasem látott nézetei is előállíthatóak.

 

Az alsó vezérlősávra történő kattintással be lehet kapcsolni a címkéket is, amelyet követően a 3D-s modell az egyes testrészek, szervek, csontok, stb. latin neveivel gazdagodik. Ez utóbbiak között egyébként a képernyő jobb felső sarkában lévő keresődoboz segítségével szabadon kutathatunk is, tehát ha esetleg név alapján szeretnénk valamely szervre rákeresni, az sem jelenthet gondot. A beírt névtöredék alapján a Kereső automatikusan rákeres az azzal elsőként egyező testrészre a modellen belül.

 

A Google egyébként azt ígéri, hogy női modell után hamarosan a férfi testmodell felfedezését is lehetővé teszi majd a ‘Body Browserben’, ennek megjelenésére egy kicsit még várni kell.

 

Link: Itt megtekinthető

 

Forrás: PCforum.hu