ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

XP Professional támogatása 2020-ig?

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 2020-ban vásárolt számítógépünkre lehetőségünk lesz feltelepíteni az XP Professional változatot attól függetlenül, hogy a Windows-ból, Linux-ból, vagy bármely másik operációs rendszerből milyen változatok lesznek addigra. A redmondi cég döntésének hátterében egy felmérés áll, mely kimutatta, hogy a vállalatok ragaszkodnak leginkább az XP-hez, gépeik 75 százalékán még mindig ez a rendszer fut az újabb termékek helyett.

 

Az eredménynek köze van ahhoz is, hogy egy átlagos vállalati PC körülbelül 4.5 éves, így a Windows valamelyik újabb változatára történő frissítés teljesítmény-problémákba is ütközik. Emellett a régi gépekben gyakran találunk olyan hardver összetevőt is, melyhez már nem lehet kompatibilis meghajtóprogramot találni, ami biztosítaná az eszköz megfelelő működését az új környezetben is.

 

Tehát a XP Professional-t szeretők fellélegezhetnek, nem kell pár éven belül eltemetniük stabil és szeretett rendszerüket, és nem lesz szükség teljes számítógépes parkjuk felújítására sem. A Microsoft jövőbeli tervei között az is szerepel, hogy a fontos és elengedhetetlen frissítéseket ingyen biztosítsa minden felhasználó számára, viszont az ajánlott és kiegészítő frissítésekre elő kell majd fizetni.

 

Forrás: pcforum.hu