ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

MEDMAX: kérdések és válaszok

Sokan már találkoztak vele, és még többen még nem. Hogy mi? MadMax? Nem-nem. MedMax. Ez nem a film, ez a valóság… De mi is az a MedMax?

 

… a MIT?
A MedMax nem "csak" egy új orvosi program. A MedMax határtalan kommunikációs lehetőségeket és kiváló adatvédelmet biztosít Felhasználói számára. Egyaránt maximális támogatást nyújt felnőtt, gyermek és vegyes praxisokban is a mindennapi adminisztratív feladatok ellátásához. A MedMax nem más, mint egy új megközelítése annak, hogy az informatika miként jelenthet valóban egyszerű, gyors és hatékony segítséget az orvos számára a munkája során.

 

Miben más?
A háziorvosi programok jelenlegi verzióiban a Felhasználók menük, eszköztárak, munkaablakok és párbeszédpanelek rendszerét használhatják. Ez a szemlélet jól is működött addig, amíg a szoftvereknek csupán korlátozott számú funkcióval kellett rendelkezniük. Mivel azonban ma már jóval több elvárásnak kell megfelelniük, a rengeteg lehetőség, funkció, a menük és az eszköztárak használata vesztett hatékonyságából.

A MedMax felhasználói felületének kialakításakor ezért a legfontosabb tervezői cél az volt, hogy a Felhasználók könnyebben el tudják érni és ki tudják használni a szolgáltatásainak teljes kínálatát. Emellett olyan munkaterületet kívántunk létrehozni, amely könnyen áttekinthető, nem "zavaró", és több időt biztosít az érdemi munkára, illetve az adott feladatra.

 

Környezetfüggő segítők
A környezetfüggő segítő információk megjelenése automatikus, csak akkor tűnnek fel, ha szükség van rájuk. Akkor azonban nagyban megkönnyítik az adott művelethez szükséges támogató adatbázis elérését. Pl. BNO lista, előző diagnózisok, panasz, státusz sablonok csak akkor kerülnek előtérbe, ha a Felhasználó meghatározott típusú tevékenységet végez. Így pl. a BNO mezőre kattintva automatikusan megjelenik egy környezetfüggő segítő, amely a diagnózis kitöltésének könnyítését célozza meg.

 

Forradalmian új hálózatos működés
A MedMax hálózatban, tartózkodási helytől függetlenül bárhol, bármikor használható – ennek feltétele csak egy internetkapcsolat. Az orvos és nővér(ek) akár ugyanannak a paciensnek ugyanabban a kartonjában is dolgozhatnak egyszerre – akár kilométerekre legyenek is egymástól – miközben folyamatosan figyelemmel kísérhetik Kollégájuk munkáját, és azonnal láthatják az általa bevitt adatokat.

 

Mennyire nehéz megtanulni?
A MedMax nem nehezebb, csak más. A fejlesztésben, tesztelésben részt vevő orvosok véleménye szerint könnyen megtanulható. A könnyebb elsajátítást a fent említett környezetfüggő segítők és automatizmusok is támogatják a MedMaxban, valamint az első időszakban Felhasználóinkat személyes oktatással, és országszerte jelen lévő tesztelő orvosaink segítő közreműködésével is igyekszünk támogatni.

 

Kedves Felhasználóink!
Reméljük, sikerült kedvet ébresztenünk ahhoz, hogy velünk tartsanak, és sorozatunk későbbi fejezeteit is figyelemmel fogják kísérni, hiszen hamarosan válaszokat adunk majd a fent felsorolt összes kérdésre. A következő írásunk fő témája a MIKOR? lesz. Várjuk Önöket akkor is!
 

MIT?         MIKOR?          HOGYAN?           MIRE?           MENNYIÉRT?