ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

2010. június 1-től érvényes gyógyszertörzs és Eü. Rendeletek frissítése

 

Kérjük Önöket, a frissítés után ellenőrizzék le, hogy a Gyógyszer listában megjelenik-e a TUXEDON 75 MG FILMTABLETTA 28x (opa/al/pvc//al) készítmény, mert ez a készítmény új, az eddigi törzsekben még nem szerepelt. Ugyanennél a készítménynél az Eü. Rendelkezés frissítés is ellenőrizhető, a SHIFT+R billentyűkkel.

 

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Verziófrissítés legközelebb július 1-én kerül ki Felhasználóinkhoz. Már most szeretnénk ebből néhány fejlesztési tervet megosztani Önökkel:

 

Az OEP nemrégiben levélben tájékoztatta arról kedves Felhasználóinkat, hogy a 102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendeletben szabályozott Keresőképtelenségi Heti Jelentés leadását hamarosan nem floppy lemezen, hanem interneten keresztül kérik majd a Háziorvosoktól. Hírlevelükben részletesen taglalták azokat a gyakori hibákat, melyek előfordulása esetén a keresőképtelenségi heti jelentések feldolgozása sikertelen lehet. Annak érdekében, hogy Felhasználóinknak a lehető legtöbb támogatást nyújtsa programunk, a következő verziófrissítésünkben néhány biztonsági funkció beépítését tervezzük.

 

– Amennyiben a Táppénzes kartonon a Keresőképtelen személy jelét Anya elemre módosítjuk, 12 év alatti gyermek esetében Táppénz jellegének automatikusan a „Beteg gyermek ápolása” elem fog megjelenni.

– A Táppénzes kartonon rögzített BNO kód a beteg neme szerint is ellenőrzésre kerül, pl. férfinél az O2690 (Veszélyeztetett terhesség) vagy nőknél pl. az N4000 (Prosztata túltengés) BNO kódokra figyelmeztetést küld a program.

– S-el kezdődő BNO kódok esetén szintén figyelmeztetni fog arra a ProDoki, hogy ilyen diagnózishoz a Táppénz jellege mezőbe a Közúti baleset, Üzemi baleset vagy az Egyéb baleset elemek közül válasszuk ki a megfelelőt.

– Amennyiben korábbi vagy későbbi dátumra (mint az adott hét), vesszük fel táppénzre vagy írjuk ki táppénzről a beteget, ebben az esetben külön üzenet ablakban fogja figyelmünket felhívni erre a tényre.

 

 Kedves Doktornő/Doktor Úr!

  

Amennyiben kérdés merülne fel a frissítésekkel vagy a programmal kapcsolatban, a továbbiakban is a megszokott elérhetőségeken, a megszokott segítőkész hangvétellel várjuk kedves Felhasználóink jelentkezését.

Üdvözlettel: a ProFix munkatársai