ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Piros a kék, nem sárga...

 

Gyakran egymás között munkatársainkkal olyan egyedi nyelvrendszert használunk, hogy az egy közénk csöppenő számára érthetetlen, sőt néha inkább mulatságos benyomást kelthet. Ilyen például, mikor a munkaidőbeosztásról beszélgetünk. Kollégáinkhoz szigorú, előre meghatározott rend szerint érkeznek a központon keresztül a Felhasználói telefonok. Mindig, mindenki pontosan tudja, hogy mikor melyik fővonalról fut be hozzá a hívás. A telefonos beosztásban az egyes kollégákat színekkel is megkülönböztetjük. Így jöhetett létre például a következő szösszenet, amikor arról beszélgettek munkatársaink, hogy a helyi tarifával hívtató, ProFix Partner klubos "kék szám" vonalára éppen ki is van beosztva: " – Na, szóval akkor most piros a kék, nem sárga…" Nem vagyunk színtévesztők, de lehet, hogy egy festő belezavarodna…

Vagy, új nyomtató beüzemelése után jótanács egyik kollégától a másiknak: " – Próbáld meg átnevezni…   ….de érzéssel…!" és egy fontos megállapítás: " – Lehet, hogy az anyja neve, és a születési neve különböző."
Az egyedi nyelvrendszer magyarázata az is, hogy teljesen egyszerű kérdések, vagy kijelentések is hangozhatnak tőlünk mulatságosan. Például nem mindig egyértelmű, hogy a recept elhelyezéséről beszélünk-e? " – Önök állva vagy fekve nyomtatnak?", vagy amikor munkatársunk Felhasználónknak a CD-k postai kiküldéséről nyilatkozott: " – Fel fogjuk adni…, most már teljesen készen vagyunk..."

Egy kis fizika, minden tudományos alap nélkül  : " – Emiatt az idő hosszúsága is növekszik..." ; és nem minden tragédia, ami annak látszik: " – Ez a hiba minden esetben a Windows elvesztését jelenti..."

 

Az ilyen, és hasonló mondatokon nem csak mi, de alkalom adtán Felhasználóink is jót mulatnak, és néha ők is csatlakoznak hozzánk . Lássunk néhányat:
" – Az FBI és CIA ipari tanulók az OEP-hez képest!"
" – Az OEP-től kellene állást foglalni… vagyis, bocsánat… állásfoglalást kérni."
A Windows leállítása közben: " – Most jön a halálhörgés!"
Felhasználónk megnyit egy mappát, és: " akkor teszem bele magam máris…"
" – Hogy mekkora a paclist.ini? Háát…, kb. 1 cm…"

Kedves Felhasználóink!
Érdekes, humoros helyzetek nem csak nálunk születnek. Biztosak vagyunk abban, hogy Önök is tudnának hasonló, kedves anekdótákat mesélni. Ha kedvük, és lehetőségük van, kérjük, osszák meg velünk azokat!