ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

A távolság többé nem akadály!

A lehetőséget azért is tudtuk elindítani, mert egy rendelet kötelezővé tette a rendelőkben az Internet használatát, és ezzel olyan környezetet teremtett, amivel mi, szolgáltatók hamarabb tudjuk eljuttatni a frissítéseket, javításokat Felhasználóinkhoz, kiiktatva a postai kézbesítés idejét. Emellett a már említett távsegítség is alkalmazható lett.

A módszer lehetővé teszi, hogy megjelenjen a távoli számítógép monitorának képe, valamint képesek vagyunk a billenytűzetet és az egeret is irányítani, így az összes lehetőség adott, hogy megoldjuk a felmerült kérdést, problémát. Ez a kapcsolat természetesen csak a Felhasználó beleegyezésével jöhet létre, amint a kódként megjelenő számsort beolvassa, ezzel  adja meg az engedélyt. A segítő program bezárásával visszavonhatatlanul megszakad a kapcsolat. A cégünk által alkalmazott távsegítség teljesen biztonságos, titkosított Internet-kapcsolatot hoz létre a két gép között, és az információcserét nem láthatja a résztvevő feleken kívül senki. Tapasztalataink szerint mindenki megelégedéssel fogadta ezt az új lehetőséget, és nekünk, ügyfélszolgálatosoknak is rengeteget segít a probléma okának felderítésében és elhárításában. A legjobb, hogy a távirányított gépen mindeközben látható az általunk végzett munka, így a Felhasználó minden mozzanatot figyelemmel kísérhet.

A sok pozitívum ellenére van azért hibája is a rendszernek. Ki van téve például az Internet kapcsolat szeszélyességének, és használhatósága függ annak sebességétől is. Ezzel magyarázható az a jelenség, hogy a Felhasználó előtt megjelenő kép hozzánk csak késve érkezik meg. Ez  leginkább ahhoz hasonlítható, amikor a TV Híradóban a riporter műholdas bejelentkezésekor elcsúszik a kép és a hang. A másik  előforduló probléma az, hogy az erős védelemmel ellátott, vagy szerverek mögött lévő számítógépekkel nem tudunk kapcsolatot teremteni. Ennek oka a tűzfal, melyben a gondos rendszergazdák letiltják ezt a kapcsolatfelvételi lehetőséget.

Nem csak segítségnyújtásra, hanem sok egyéb területen is felhasználható egy távsegítő-program. Például ha rendelőnkben bekapcsolva hagyjuk gépünket, és elindítunk rajta egy ilyen programot, akkor otthonról hozzá tudunk kapcsolódni, és használhatjuk minden funkcióját. Amennyiben számítógépünk olyan tipusú, hogy a Windows leállításakor magától kikapcsol, akkor a távsegítségen keresztül le is tudjuk állítani, ha már nem szeretnénk tovább használni.

Sok cég kínál megoldásokat ezen a területen, de közülük csak kevés az igazán használható. A programok közötti különbség a megbízhatóságukban és biztonságosságukban rejlik. Ha ilyen szoftvert szeretnénk vásárolni, mindenképpen ez legyen a két legfontosabb szempont a választáskor, de emellett még érdemes odafigyelni arra, hogy a tűzfalakat is minél rugalmasabban kezelje a program.