ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

ProDoki 5.16 verzió

Felhasználóink kérték:

 

1. A Vegyes Sablonok Kórlap sablont kiegészítettük a megjelenés típusával. Ebben a menüben eddig is lehetőségünk volt összerendelni anamnézist, panaszt, diagnózist, terápiás utasítást, mostantól ezekhez megjelenés típust is hozzáadhatunk. Természetesen a régebben felvett kórlap sablonokhoz is felvehető megjelenési típus, ehhez használjuk a Lista fület vagy a vízszintes ikonsoron a lapozógombokat.  

 

2. Törzskarton ablak mérete növelhető.

 

3. Amennyiben lejárt a beteg Általános státusza, azaz az OEP szóhasználatával élve, az Új törzskartonja, a program nem csupán a törzskartonon jelzi ezt piros színnel, vagy a paciens listán figyelmeztet a beteg kiválasztásakor erre, hanem az új verzióban pirossal színeződik el a Megjelenési lapon az Általános státusz nyomógomb is.

 

4. A Vegyes Sablonok Dokumentumok Lőfegyver alkalmassági nyomtatványon változtak a kötelezően kitöltendő adatok. Az új jogszabálynak megfelelően mostantól lehetőség van a személyt igazoló okiratok számának és típusának rögzítésére is.

 

5. Felhasználóink jelezték, hogy a megjelenési lapon több funkció is ugyanazzal a billentyűkombinációval érhető el. Ezt ebben a változatban korrigáltuk. Pl.: Alt+k maradt a törzskarton, és ALT+ó lett a Kórházi beutaló. Az Általánus státusz ablak forróbillentyű kódja Alt+S maradt, a Szűrésé pedig ALT+ű lett.

 

6.A Törzskartonon mostantól lehetőség van a személyigazolvány számának a rögzítésére. Ezt az adatot, ha a törzskartonon megadtuk, automatikusan fel kell ajánlania a programnak a Jogosítvány és a Lőfegyver alkalmassági nyomtatványokon is.

 

7. A Vegyes Beállítások Általános Egyéb BNO rendezettség beállítási lehetőségét kiegészítettük a BNO kód gyakoriság szerinti rendezhetőséggel.

 

8. Laborfogadásnál az ADATA rendszerben érkező leletek egy részénél kódlapváltás történt. A Vegyes Beállítások Általános menü Kapcsolat fülén, a Laborfogadás beállításakor az ADATA rendszert kiválasztva, a Beállít gombra kattintással lehet a megfelelő kódlapot kiválasztani. A program újraindítása után ellenőrizhető a leletek olvashatósága.

 

9. A Szkennelt leletek ablak, amelyben megjelenik a szkennelt leletünk kitallózott lelet neve, megőrzi mostantól a beállított ablakméretet.

 

10. A Vegyes Sablonok Dokumentumok menüben található Háziorvosi igazoláson (Közgyógy igazolás) az adagolás mező hosszát kibővítettük 20 karakterre, annak érdekében, hogy a hosszabb szöveges adagolások is ráférjenek a nyomtatványra.  

 

11. Eddig úgy működött a program, hogy amennyiben egy külföldi betegnek a törzskartonján a TAJ mezőbe beírtuk az útlevél vagy EU kártya számát, a program figyelmeztetett a hibás TAJ számra, feleslegesen. Mostantól a program nem hívja fel a figyemünket erre.

 

12. Az Igazolás sablonok (Vegyes – Egyéb funkciók Igazolások) közül törölhetjük a feleslegessé vált sablonjainkat. Hasonlóan a többi sablon ablakhoz, az új :Lista fülön bármelyik sorra jobb gombbal kattintva, egy Indextábla generálás után a jobb kattintással megjelölt sablon törlésre kerül.

 

13. A vény méretű Labor, Szakrendelés, Kórház beutalóra ettől kezdve automatikusan rákerül nyomtatáskor a kiválasztott térítési kategória 2 jegyű száma/betűjele is.

 

14. Frissítettük a Protokollokat a ProDokiban. Az Eü. Minisztérium közleménye alapján az új, módosított szakmai irányelvek, szakmai protokollok megtalálhatóak és elolvashatóak a bal oldali függőleges gombsoron, a "Kérem a protokollokat!"  ikonra kattintva (alulról a 3. ikon). 

 

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Továbbra is örömmel várjuk kérdéseiket, észrevételeiket a verzióval és a programmal kapcsolatban. 

További szép napot kívánunk, üdvözlettel:

A ProFix munkatársai