ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Hét évvel hosszabbíthatja meg életünket a mosolygás

Ez felsorolja a játékosok adatait, így születési dátumukat, testsúlyukat, családi állapotukat és pályafutásuk részleteit is.
A kutatók aszerint rangsorolták a játékosokat, hogy egyáltalán nem mosolyogtak, csak a szájuk körüli izmokkal mosolyogtak, vagy egész arcuk részt vett a folyamatban, vagyis látszottak a fogaik, megemelkedett az arccsontjuk és megjelentek a nevetőráncok a szem körül. Ezután összehasonlították a képeket azzal, hogy meddig éltek az egyes játékosok és kiderült, hogy az azóta elhunyt 184 játékos közül a nem mosolygók átlagosan 72,9 évig éltek, míg a részlegesen mosolygók 75, a legszélesebb mosolyúak pedig 79,9 évesen haltak meg, vagyis hét évvel később, mint mogorva kollégáik.
 

A hamis mosolynak nincs jótékony hatása
 

A Psychological Science folyóiratban megjelent tanulmány szerint a hamis mosolynak nincs ilyen jótékony hatása, mivel csak azok éltek hosszabb ideig, akik mosolya valódi volt. A valódi mosolyt Duchenne-mosolynak nevezik, ekkor a szem és a száj körüli izmok is összehúzódnak. A mosoly a jelenséget részletesen leíró XIX. századi francia neurológusról kapta a nevét. A nem-Duchenne mosoly esetén csak a száj mozdul el.
Az eredmények alátámasztják egy másik vizsgálat felfedezését, mely szerint a boldogság csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A tudósok 1700 ember tíz éven át tartó nyomonkövetéséből állapították meg, hogy a szorongó és depressziós embereknél nagyobb eséllyel záródnak el az artériák és alakul ki magas vérnyomás.
 

Forrás: www.lifenetwork.hu