ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

ProDoki Plus 5.15 tavaszi frissítőnkről

Törzskarton érvényessége

Az 43/1999. (III.3.) Kormány rendelet szerint a törzskarton érvényességi időszaka a páciens életkorától függően 1, 2 vagy 3 évig tart. Amennyiben ezen időn belül nem töltöttünk ki a betegnek új törzskartont, más néven alapstátusz lapot, akkor ki kell jelentenünk a praxisunkból az érvényességi idő lejártát követően. 
 
 Az alapstátusz megújításának esedékességére több módon is fegyelmeztet most is a ProDoki. Egyrészt a Paciens listából való kiválasztásnál megjelenik egy figyelmeztető üzenet, ha az adott beteg státuszlapját újra fel kell vennünk. (A VegyesBeállítások – Általános menü Alap fülénmegadható, hogy hány nappal a lejárat előtt.) Másrészt a StatisztikaNem történt események menüben lekérdezhető, kik azok a betegek a praxisban, akiknek a megadott időintervallumon és születési korcsoporton belül már lejárt a státuszlapja. Számukra itt körlevelet is szerkeszthetünk.  
  
Most egy harmadik típusú kijelzést is beépítettünk a programba. A Törzskartonon mostantól a Bejelentkezési adatok alatt egy új Lejárat mező szerepel. A mező nem szerkeszthető, a ProDoki a beteg legutolsó státuszlapjának létrehozási dátumához a beteg életkorának megfelelően 1, 2 vagy 3 év periódus szerint jeleníti meg benne az Alapstátusz lap, vagyis az Új törzskarton lejáratának dátumát.
Ez a dátum a Megjelenési lapon is látható lesz, ha az egeret a Státusz nyomógomb fölé mozgatjuk. Amennyiben még nem vettük fel a beteg alapstátusz adatait, a Lejárat mező üres lesz a törzskartonon.

 

Ilyen esetben, vagy ha már lejárt, tehát ismét fel kell venni az alapstátusz adatokat, a Lejárat mező erre piros színnel figyelmeztet majd bennünket. A Törzskartonunk mérete nagyíthatóvá vált.

 

Laborbeutalón fájlok csatolásának lehetősége

A Labor beutalón újabb fület szúrtunk be annak érdekében, hogy – hasonló módon, mint azt már megszokhattuk a Szakrendelés és a Kórházi beutalókon – mellékelhessünk képfájlokat, ppt-ket, WORD dokumentumokat, Excel táblázatokat, vagy esetleg txt formátumú leleteket.

A beutalókhoz kapcsolódó változás, hogy a beutalókon szereplő fejlécbe kerülő adatokat kiegészítettük az orvos telefonszámával.  

 

Ápolási lapon újabb sablon lehetőség

Az Ápolási lapunk Therápia fülén mostantól az Ápolási terv ablakban nem csupán szabad szöveggel dolgozhatunk, hanem felvehetünk Ápolási terv előre kidolgozott sablonokat is. Az új Ápolási terv sablonokat a Vegyes – Sablonok menüben hozhatjuk létre.

 

Új intézményi adatbázis

Új GYOGYINFOK frissítést publikált az OEP a minap. Az intézményi azonosyítókat tartalmazó adatbázis  változásairól már szóltunk egy korábbi cikkünkben. Az új táblát a verzióval együtt – várhatóan április 1-ével – küldjük ki kedves Felhasználóinknak.

 

Kedves Felhasználóink!

A fentieken kívül természetesen több, más apróbb fejlesztés is készült Önöknek, melyeket a verziófrissítést tartalmazó levelünkben részletezni fogunk. Örömmel várjuk észrevételeiket, kérdéseiket a fentiekkel kapcsolatban.