ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Böngészők széles választéka

 

Mozilla Firefox
Jelenleg az Internet Explorer legnagyobb riválisának tekinthető, világszerte ismert és elismert böngésző. Az első komoly alternatívája az Internet Explorernek. Felhasználóink kb. 1/3 ismeri és használja is a rókával fémjelzett szoftvert. Sok, most már az Internet Explorer 8.0-ás verziójában is megtalálható újdonság ebben a programban került bevezetésre, mint például az, hogy egy ablakon belül több netes oldalt is megnyithatunk, és ezek a címükkel ellátott füleken jelennek meg.

 

Pozitívum:
Nagyon könnyen és gyorsan letölthető, telepíthető. A folyamatoson érkező frissítések egyre használhatóbbá és élvezetesebbé teszik a böngészést mindenki számára. A programba már gyárilag be van építve a Google által kifejlesztett kereső algoritmus, így a kereséskor a találatok gyorsabban és pontosabban jelennek meg. Rengeteg bővítmény és kiegészítő érhető el, amelyek az Eszközök menü – Kiegészítők menüpontjában találhatók, ahol megtekinthetőek, kiválaszthatóak, és természetesen letölthetőek. Talán az egyik legérdekesebb a szótármodul, mely segít minket a navigációban az idegen nyelvű weblapokon. Azonban ez még elég kezdetleges intelligenciával rendelkezik, így nem biztos, hogy az angol vagy német nyelvű oldalakat rögtön ennek a segítségével fogjuk látogatni, de a nem latin betűvel írt weblapok megtekintésében segítségünkre lehet. Többek közt a reklámok, adathalász tevékenység és a kártevők kiszűréséhez is találhatunk segítő, kiegészítő programokat.  A böngésző működése és kinézete is teljesen testreszabható. Viszont nagyon körültekintően kell bánni e bővítmények használatával. Ha túlságosan sokat telepítünk FireFox rendszerünkbe, lomhává válik.

 

Negatívum:
Bármilyen kiegészítő vagy frissítés telepítése után a programot újra kell indítani. Tehát a telepítést – ha lehet- azelőtt érdemes megejteni, mielőtt még túl sok weboldalt megnyitnánk. Az új verziók telepítését sem mindig szabad azonnal elvégezni. Egy-egy bővítmény új verzióhoz való igazítása hetekig is eltarthat. Legnagyobb hibája, hogy rengeteg memóriát képes lefoglalni magának, olykor indokolatlan esetben is. Ez rendszerünk lassulásával és a böngészési élmény romlásával járhat.

 

Továbbiakban megismerkedünk még a Google Chrome és az Opera tuljadonságaival is.

Folyt köv. 

Forrás: origo.hu, wikipédia, saját tapasztalat
 

Mozilla Firefox letöltés