ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

A szerencseszámos verziónk

 

1. Tegnap publikálta az OEP a Tételes betegforgalmi jelentés változását. Visszamenőlegesen január 1-től lépett életbe, ezért a januári jelentést február első napjaiban már az új rekordkép szerint kell elkészíteniük kedves Felhasználóinknak. Az új jelentéskészítő modult február 1-én, hétfőn mi is publikáljuk az interneten a verziófrissítéssel együtt. Ezúttal a postai kiküldést is szeretnénk minél hamarabb elindítani, ha lehetséges, akkor már január 29-én feladjuk a csomagokat.  És most a módosításról néhány mondatot:

 

 

Új adatsorral egészítették ki a jelentést, melyben mostantól az influenza elleni védőoltás, a H1N1 influenza elleni védőoltás, valamint a pneumococcus védőoltás beadásának tényét jelentik kedves Felhasználóink az OEP számára. A védőoltás beadásának tényét az Anamnézis lap Oltási lapjára  való felvezetéskor dokumentálja a ProDoki.

 

 

A verziófrissítés a lefutásakor fel fogja ajánlani a fenti 3 oltás megfeleltetését a Felhasználó  oltási szótár listájában lévő elemekkel. Itt mindhárom oltáshoz a megfelelőt kell hozzárendelnünk. Ettől kezdve, amennyiben az Oltási lapon a 3 oltás közül bármelyiket rögzítjük, a Tételes jelentés új adatsorában ez a tény szerepelni fog.

 

 

2. Még maradva az oltásoknál, a Statisztika / Oltott paciensek statisztikát is kiegészítettük az ÁNTSZ által kért 5/a. és 5/b. számú mellékletében szereplő jelentési kötelezettséggel. Emiatt kicsit megváltozott az Oltott paciensek menü Influenza statisztika fül használata.

 

 

Miután megadtuk a lekérdezni kívánt időszakot, és a Fluval AB és Fluval P oltásokat kiválasztottuk a listamezőkből, az elkészítendő jelentést nem a Lekérdez gomb jobb, vagy bal gombjával indíthatjuk, hanem a Lekérdezés gombra kattintás előtt ki kell választanunk a most már négyféle jelentés közül azt, melyet szeretnénk elkészíteni. Amely elé behelyezzük a kis „pöttyöt”, a program a Lekérdez gombra kattintva az általunk bejelölt jelentést fogja elkészíteni.

 

 

3. A szűrések kiemelt jelentősége miatt részletesebb információkkal egészítettük ki a Megjelenési lapon a beteg nemétől, életkorától és a szűrés periódusától függő elvégzendő szűrővizsgálatokat.

 

 

4. A KSH gondozási statisztikája nem csupán a gondozási betegségcsoportokkal változott az idén. A nemek szerinti gondozási betegségeket tartalmazó táblázatot jelenleg már nem egy táblázatban, külön oszlopokban feltüntetve a korcsoportokon belül, mint eddig, hanem külön-külön táblázatban kéri a KSH, ezért a Statisztika – KSH statisztika – Kimutatás a bejelentkezettek betegségeiről jelentést is megújítottuk a megváltozott követelményeknek megfelelően.

 

 

5. A megváltozott ápolási tevékenységek kompetenciái miatt az Ellátás – Ápolási lap menüben is történtek változások. Mostantól rögzíthető az ápolási tevékenységhez ápolási anamnézis és ápolási terv is, valamint megadható az ápolási diagnózis típusa is.

 

 

6. Frissültek a 2010-ben érvényes jogosítvány árak a programban.

 

 

Kedves Felhasználóink!

 

Ezek voltak a nagyobb munkával járó fejlesztéseink, az apróbb fejlesztések kódolását most fogjuk befejezni, ezért ezekről a későbbiekben szeretném majd tájékoztatni kedves Felhasználóinkat.

 

Várjuk szíves kérdéseiket, megkeresésüket, örömmel válaszolunk a beérkező észrevételekre.

Üdvözlettel: Barbara