ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Válasszunk kötelezőt!

 

* A társadalombiztosítási támogatás nélkül felírt készítmények/segédeszközök esetén a vényen nem kell feltüntetni a rendelet szerint a beteg TAJ azonosítóját és a készítmény felírását indokló BNO kódot.

 
*
A társadalombiztosítási támogatással felírt készítmények/segédeszközök esetén a vényen továbbra is fel kell tüntetni a TAJ azonosítót és a BNO kódot. Társadalombiztosítási támogatástól függetlenül, az összes kinyomtatott vényre csak a születési év kell a beteg születési dátumából. Ha közgyógy ellátott a paciens, azaz érvényes a közgyógy igazolványa és közgyógy jogcímen történik a felírás (Kgy, Kgy+Eü. emelt, Kgy+Eü. kiemelt), akkor vényfelírás esetén a közgyógyellátási igazolvány érvényességét sem szükséges a receptre nyomtatni, csupán a közgyógy igazolvány számát.

 
Arról előbbi bejegyzésünkben is írtunk már, hogy a 38/2009.(XI.6.) Eü. M. rendelet tartogat még a fentieken kívül még egy kellemetlen meglepetést számunkra:
 
6. § (1) A gyógyszerrendeléshez használandó számítógépes program minősítésének szabályairól szóló 53/2007. (XII. 7.) EüM rendelet (a továbbiakban: R4.) 3. § (3) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki:

 
Nem felel meg a minősítés feltételeinek az a szoftver, amely
 
d) a felhasználó által kikapcsolható módon tartalmazza a 4. § (1) bekezdés b) pontja szerinti „extra vonalkód” képzésére és nyomtatására szolgáló funkciót.”
„(4) A Felügyelet a minősített szoftver engedélyét visszavonja, ha a szoftver nem felel meg az engedélyezéshez szükséges feltételeknek.”
(2) E rendelet 6. §-a 2010. január 1-én lép hatályba.

 
TAJ ÖSSZEVETÉS AZ OEP NYILVÁNTARTÁSÁVAL
A Statisztika menüben egy új TAJ összevetés lekérdezés található, mely – ha bekértük az OEP-től floppyn az általuk nyilvántartott praxisbetegeink adatait – összeveti az OEP nyilvántartását a ProDokiban nyilvántartott praxisbeli betegeinkkel.

  
ÉV VÉGI TÁPPÉNZES TUDNIVALÓINK
Már megérkeztek hozzánk Kedves Felhasználóinktól az első megkeresések az év végi táppénzes tudnivalókkal kapcsolatban.
 
2009. utolsó hete december 28-tól 2010. január 3-ig tart, tehát a 2010. január 3-ig táppénzre felvett, és még nem kiírt táppénzes kartonok még a 2009-es naplósorszámmal fognak átfutni a 2010-es évre.

 
LABORSABLONOK
Felhasználóink javaslatára a labor beutalón használható összeállított laborsablonjaink nem a rögzítés sorrendjében, hanem ABC rendezettségben jelennek meg mostantól.

 
MEGJELENÉSI SABLONOK

 panasz, státusz, BNO kód és gyógyszerek egyben:
Amennyiben  bármelyik státusz sablonhoz gyógyszert is rendelünk (Gyógyszer nyomógombra kattintva), akkor mostantól a gyógyszer felírását indokló diagnózist is felvehetjük a gyógyszerhez.
A megjelenési lapon az adott státusz használatakor a program fel fogja ajánlani a státuszhoz tartozó gyógyszer felírását.

 

ÁLTALÁNOS STÁTUSZLAP/ÚJ TÖRZSKARTON
Az Általános státuszlapon a 2005/XII. 27. NM rendeletben szereplő szűrések is megtalálhatók.
 
Ezen szűrések megjelenítését finomítottuk azzal, hogy a program a csak nőkre vonatkozó pl. Nőgyógyászati és a csak férfiaknál szükséges Prostata szűrést csak a megfelelő nemű betegeinknél jeleníti meg a státuszlapon.