ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Előszó

 

Innen a beteg oltási lapjára felvezett Fluval AB és Fluval P védőoltásokat is kilistázhatjuk. Megadjuk a lekérdezni kívánt időszakot, a térítési kategóriát, melyet az ellátási lapon rögzítettünk az oltás beadásakor (térítés ellenében vagy magyar biztosítás alapján) az oltás nevét és oltóanyag számát vagy annak egy részletét. A térítési kategória megadása nem kötelező, de a megadásával a térítésmentes influenza oltásokról készíthetünk az ÁNTSZ részére nyilvántartást. A statisztika excelbe is exportálható.

 

Segédeszköz felírással kapcsolatos – bízunk benne – könnyítések:

* Mostantól a segédeszközöknél is ellenőrzi a program (ha az fel van véve a Javasolt gyógyszerek vagy segédeszközök közé, bármilyen jogcímmel, tehát lehet Ált. is), hogy mikori a javaslat lejárata és figyelmeztet, hogy lejárt vagy le fog járni a segédeszköz szakorvosi javaslata.

 

* A Segédeszköz-csoport (SE csoport nyomógomb a Gyógyszerlistában) ablak nagyítható lett és a szűkített listájában megjelenik az ISO kód oszlop is, lehet rá rendezni is és keresni is.

 

Ha a gyógyszerlistában ISO kód szerint keresek, ehhez már nem kell az ISO kód begépelése előtt az ISO oszlopba kattintanom. A rendezés után azonnal gépelhetem be a keresett ISO kódot.

 

* Kiegészültek a segédeszköz-információk azon termékeknél, ahol jogcímenként eltérő a felírási idő és a mennyiség. A Normatív, Emelt és Kiemelt jogcímekre vonatkozó rendelhetőségek is részletesen szerepelnek mostantól az információk között, pl. C-teszt, Personal teszt.

* Shift+R-rel is elolvashatóak a segédeszköz során állva a gyógyszerlistában a segédeszköz-információk, és marad az F2 funkcióbillentyűvel történő megjelenítés is.

 

* Annak érdekében, hogy szinkronban lehessünk az új recepten szereplő jogcím jelölésekkel, az Eü. tér. köt jogcím Eü. em. jogcímre, az Eü. rend. jogcím Eü. kiem. jogcímre, az Eü.tér.köt.+KGY dupla jogcím Eü.em+KGY jogcímre és ugyanígy az Eü.rend.+KGY Eü. kiem.+KGY jogcímre változott. A gyógyszerlistáinkban is megváltoztak az oszlopfejlécek jelölései: Et->Em., Er->Kiem.

 

Felírást segítő fejlesztések:

* Ellenőrizzük a javaslatot kiállító orvos pecsétszámát (az első 5 karaktert), azaz hogy a pecsétszám mezőbe kerültek-e oda nem illő karakterek, pl. betűk vagy egyéb karakterek a Javasolt gyógyszerek vagy az Állandó listában, és ha igen, erre külön figyelmeztet (de természetesen nem tiltja le a felírást).

 

* Olyan gyógyszereknél, amik nem adhatók emelt és kiemelt jogcímre, a gyógyszerfelírás ablakban eddig ezt szürke háttérrel jeleztük Felhasználóinknak. Ezt a figyelmeztetést tettük hangsúlyosabbá azzal, hogy ettől kezdve "szól" is, ha mégis emeltre vagy kiemeltre akarom felírni.

 

Szűrések dokumentálásával kapcsolatos újdonságok:

* A megjelenési lapon az elvégzendő szűrővizsgálatok között (Szűrések nyomógombra katt), a felsorolt vizsgálatok előtt dupla kattintással jelölhetem, hogy mely szűréseket mentse el automatikusan a program negatív, azaz U9990 Sine morbo eredménnyel. Így csak a pozitív eredménnyel záródó szűrővizsgálatok lapjára kell belépnünk, ahol úgyis ki kell választani a megfelelő pozitív BNO kódot.

 

Excelbe mentés:

A Statisztika – Nem történt események statisztika excelbe exportálható.
A Statisztika – BNO statisztika excelbe exportálható.
A Statisztika – Oltott paciensek szintén.

 

Egyéb fejlesztéseink:

Bekerültek a Jogviszony ellenőrzés statisztikába is a jogviszony ellenőrzéskor visszakapott új válaszok. A régi (I)gen és (N)em mellett a új (Z)öld, (P)iros, (K)ék, (B)arna válaszok is megjelennek.

 

* 2 BNO kóddal bővítette az OEP a BNO listát: ezek a Z9482 és Z9483 BNO kódok.

 

* A dohányzás piros D betűje akkor is megjelenik a Megjelenési lapon, ha azt a Rizikó lapon töltöm ki a Dohányzás mezőben.

 

* A Csoportos SMS/Nem történt esemény statisztikát rendezhetjük a beteg neve és lakcíme alapján is, és kiküldhető excelbe a lista.

 

* Az új kábítószer értesítőn automatikusan feltünteti a program az előző, lejárt értesítő számát, és megjegyzi a kiadás gyakoriságát is. 

 

* A megjelenési lapon szereplő RR/TS/TM/HK értékeket automatikusan átemeljük a rizikó lapra, ha ugyanazon a napon nyitották. Az Anamnézis lapon sajnos nincs dátum, hiszen ebből csak egy lehet a betegnek, a státusz lapon pedig szöveges formában és Felhasználónként más és más helyen lehet a Vérnyomás mező (a Felhasználója állíthatja össze ezt a sablont) , ezért ezekre sajnos nem tudtuk átemelni. 

 

* Az ORSZI szakvélemény fülön "Felülvizsgálat nem szükséges/felülvizsgálat csak állapotváltozás esetén szükséges" új opció került.

 

* A kórházi lapon új lesz az "Előző áthozatala" nyomógomb. Ha pl. betegünk kemoterápiás kezelésre jár, akkor csupán a dátum és az aktuális státusz változik, a kórházi osztály, BNO és a terápia nem. Ezzel az újonnan nyitott kórházi beutalóra áthozhatóak a beteg előző Kórházi beutalóján szereplő adatok.

 

* A Gondozás nyomógomb hintje is megváltozott. Ráhúzva a Gondozás nyomógombra az egér mutatót a Megjelenési lapon, megjelenik a beteg összes nyitott gondozása: a gondozás kezdete, a BNO kódja, és a BNO megnevezése.

 

* A Therápiás utasítás és Beutalás indoka ablakokban ABC szerinti rendezettségben jelennek meg a felvett sablonok.