ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Az extra-vonalkód rejtelmei…

 

 

Az „extra vonalkód” adattartalma:
1. A vény felírás dátuma: 1-től 366-ig terjedő szám, amely azt jelzi, hogy a vényfelírás az év hányadik napján történt, 3 karakter hosszúságban.

2. Taj szám: a TAJ 9 számjegye – 9 karakter hosszú.

3. A BNO-kód: a vényen szereplő BNO-kód 6 karakteren, numerikus (szám) formában, mely azt jelenti, hogy a BNO-ban szereplő betű(ket) egy ASCII nevű kódtáblázat segítségével számmá alakítjuk.

4. A vény felírás jogcíme: a vényen mely jogcím mezőben szerepel a jelölés. A vonalkódban a jogcímnek megfelelő kódszám jelenik meg 1 karakteren.

5. Helyettesíthetőség: értéke 1, akkor a gyógyszer helyettesíthető, ha 0, akkor a gyógyszer nem helyettesíthető. 1 számjegy hosszúságban.

6. Felírt gyógyszer TTT kódja: a gyógyszer TTT kódja 9 karakteren.

7. Felírt gyógyszer mennyisége: 3 karakter hosszúságon, ha kell nullákkal feltöltve.

8. Szakorvosi javaslatot adó pecsétszáma: a külön jogszabály szerint szakorvosi javaslatra rendelhető készítmények esetén a szakorvosi javaslatot adó orvos pecsétszáma, 5 karakteren.

9. Szakorvosi javaslat dátuma: A külön jogszabály szerint szakorvosi javaslatra rendelhető készítmények esetén a szakorvosi javaslat időpontja és a vényfelírás időpontja között eltelt idő hónapban kifejezve, egész hónapra lefelé kerekítve, 2 számjegy hosszúságban.

10. Szoftver minősítésének azonosító kódja: az EBF által megkapott minősítés azonosító száma 3 karakteren. A ProDoki esetében ez 013.

11. Gyógyszertörzs érvényességének dátuma: A program által – a vénynyomtatás során – használt gyógyszertörzs érvényességi ideje kezdő dátumának hónapja, és a vényfelírás dátumának hónapja között eltelt hónapok száma, egész hónapban számítva, lefelé kerekítve, 1 számjegy hosszúságban.

12. Az alpontok alapján képzett szám: az alpontok alapján képzett bináris szám decimális megfelelője 1 karakteren.

 

A vonalkód így összesen 43 karaktert tartalmaz, és mostantól pontosan tudhatják Olvasóink is, hogy mi szerepel benne. A leolvasásakor ezek az adatok mind-mind azonnal megjelennek a patika rendszerében, így lehetővé válik az adatok gyorsabb feldolgozása, a készítmény(ek) gyorsabb kiadása.