ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

És most szeretném "kötetbe" foglalni az újdonságokat:

– Jogszabályváltozás miatt történt fejlesztések:

1. Az új receptre való nyomtatás beállításának lehetősége a Vegyes – Beállítások – Általános menü Vény fülén egy kattintással. További finom állítási lehetőségek: bal és felső margó beállítása, de lehetőség lesz egyéni tájolásra is, hasonlóan mint pl. a táppénzes kutyanyelv beállításainál. Teszt nyomtatás indítása közvetlenül innen, valamint természetesen bár ez nem újdonság, fekvő recept választása. Ezenkívül még egy plusz lehetőség: más felhasználóneveknek is át lehet adni az itt elvégzett beállításokat.

2. Szakorvosi javaslat támogatással történő gyógyszerrendeléshez című űrlap nyomtatási lehetősége a Javasolt gyógyszerek ablakból. Az Állandóba átvitel gomb jobb klikkes funkciójára kötöttük rá a szakorvosi űrlap nyomtatásának indítását. Azok a gyógyszerek kerülnek rá, melyek Átvitel oszlopában behelyeztük a pipát.

3. A szakképesítéshez kötött, emelt és kiemelt támogatással történő gyógyszerrendelésnél mostantól ellenőrzi a ProDoki, hogy a Felhasználó milyen szakvizsgával rendelkezik, és figyelmeztet, ha az adott gyógyszert nem írhatja fel a meglévő szakképesítésével. A Felhasználó megszerzett szakképesítését a Praxis adatok / Praxis adatok Egyéb fülén adhatjuk meg a programnak. A frissítés ide automatikusan behelyezi a háziorvostan szakvizsgát. Amennyiben  más szakvizsgával is rendelkezünk, mellé más szakvizsgá(ka)t is megadhatunk természetesen.

 

4. A július 1-től érvényes extra vonalkód beépítése. Felhasználóink így még az éles bevezetés előtt ki tudják próbálni a nyomtatójuk vonalkód nyomtatását. 

"Felhasználóink kérték" fejlesztéseink:
– az új 1 és 6 hónapos státuszlapok már nyomtathatóak a Kórtörténetből,
– a Paciens lista mérete a képernyő felbontástól függően már régóta nagyítható, ezért kiegészítettük a tartalmát a betegek vezetékes és mobil elérhetőségeinek oszlopával. Pl. arra az esetre, ha csak telefonálni szeretnénk a betegnek, így talán egyszerűbb lesz a dolgunk, mert nem feltétlen kell elővenni ahhoz a törzskartont, hogy a telefonszámait elérhessük.
– a gyógyszerlistából kikerültek a 0,- Forintos készítmények,
– a nem támogatott gyógyszerek szűrésére is lehetőségünk lesz mostantól,
– a kábítószer adatbázisunkat a Felhasználóink által kértnek megfelelően módosítottuk és kiegészítettük,
– a beteg előző beutalásai megtekinthetőek, a szakrendelés és kórházi kartonon, a kis kukkerre JOBB egér gombbal kattintva. Innen is kiválasztható az intézmény, ahová a beteget küldeni szeretnénk,
– ha terápiás utasítást nyomtatunk a betegnek, a nyomtatás ténye automatikusan beírodik a megjelenési lap Terápia ablakába,
– ha szűrővizsgálatot végzünk, ennek a megnevezése és a szűrővizsgálati kartonon rögzített BNO kód szintén automatikusan bekerül a terápiás ablakba,
– a gyógyszerfelírást indokló BNO kód átvezetése a megjelenési lapra automatikussá vált,
– feleslegessé vált a Törzskartonon is a közgyógyigazolvány régi/új jelölése, ezért már ezt sem kell állítanunk többet
– a Határidőnaplóban a törlés funkciót javítottuk, valamint az ablak – nagyítás esetén – mérete is meg fog őrződni.
 

Köszönjük kedves Felhasználóinknak, hogy a verziófrissítéshez javaslataikkal, kéréseikkel ismét hozzájárultak és megosztották velünk véleményüket. Várom a fenti fejlesztésekkel kapcsolatban (és minden mással is) kedves Blogolóink észrevételeit.
Üdvözlettel:
Barbara