ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

 

Pontosan idézem ezt a részt:

"4. § (1) A gyógyszerrendeléshez használandó számítógépes program minősítésének szabályairól szóló53/2007. (XII. 7.) EüM rendelet (a továbbiakban: r.) 4. § (1) bekezdésének felvezető szövege helyébe a következő rendelkezés lép:

„A szoftvernek alkalmasnak kell lennie a külön jogszabály szerinti, tartalmilag szabályos vény kinyomtatására álló és fekvő helyzetben egyaránt. Alkalmasnak kell továbbá lennie:”

(2) Az r. 4. § (1) bekezdése a következő f)-h) ponttal egészül ki:

„f) a külön jogszabály szerinti „Szakorvosi javaslat támogatással történő gyógyszerrendeléshez” című űrlap előállítására és kinyomtatására,

g) külön jogszabály szerint társadalombiztosítási támogatással, szakorvosi javaslatra rendelhető gyógyszer esetén a szakorvosi javaslatot adó orvos orvosi bélyegzője számának, valamint a szakorvosi javaslat keltének vényre nyomtatására,

h) arra, hogy a felhasználó orvos a megszerzett szakképesítéseit rögzítse, és ennek alapján a külön jogszabály által szakorvosi szakképesítéshez kötött, támogatással történő gyógyszerrendelés esetén kizárólag a külön jogszabályban megjelölt szakképesítéssel rendelkező felhasználó orvos esetén tegye lehetővé a vény kinyomtatását.”

 

A május 1-től megváltozott receptforma miatt már elkezdtük a recept és vonalkód nyomtatásának fejlesztését. A fent idézett változásokkal kiegészített és az új szabályoknak megfelelő ProDoki 5.06-os verziót május 1-én szeretnénk publikálni Önöknek, így már májustól kipróbálható lesz az új vényekre az extra vonalkód nyomtatása és használata a rendelőkben.

 

Addig is reméljük, hogy a Húsvéti Ünnepekkel nem lesz gondunk, csak ha valaki meg akarna locsolni bennünket , és Mindannyiunknak lesz ideje ünnepelni, örülni, és pihenni ez alatt a két nap alatt .

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk Minden Kedves Felhasználónknak, üdvözlettel: A ProFix csapata