ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

ProDoki Plus 5.04 a jövő hétre...

Röviden szeretném az alábbiakban összefoglalni a jövő héten publikálásra kerülő ProDoki Plus

5.04-es verzió változásait.
– Jogszabályok változásai miatt beépített fejlesztések:

1./ Az egészségügyi miniszter által naptári negyedévente meghatározott érvényben lévő célértékeket a külön jogszabály szerint értékelés alá eső ATC csoportba tartozó gyógyszereknél és azt, hogy az adott gyógyszer egy napi terápiára számolt támogatása a célérték fölé vagy alá esik a Gyógyszer listában és az Állandó gyógyszerek ablakban is megjelenítjük. A felírt gyógyszerek listájában természetesen mindig az adott felíráskor érvényes célértékek látszanak. (46/2008. (XII. 3.) EüM rendelet 1.§ d) pontja)
 

2./ Kibővítettük a Szakrendelés illetve Kórház kartonokról elérhető Javasolt gyógyszerek ablak tartalmát. Az új adatok az adott készítmény Gyógyszer listából való beemelésekor automatikusan ki fognak töltődni. A ProDoki az EÜ. pont oszlopban felajánlja a gyógyszerhez tartozó indikációs pontot; ha több indikációs pont is tartozik az adott gyógyszerhez, akkor listából választható ki a javaslaton szereplő Eü pont sorszáma. Amint a megfelelőt kiválasztottuk, a támogatás százalékos mértéke is automatikusan megjelenik a táblázatban (EÜ%). Ugyanígy automatikus a javasolt gyógyszer hatóanyagának, hatáserősségének és beviteli módjának a kitöltése is. 
 

Felhasználóink kérésére beépített fejlesztések:

– A Paciens lista, Javasolt gyógyszerek, Állandó és Előző gyógyszerek, Gyógyszerlista, Shift+C-vel meghívható Helyettesíthető gyógyszerek ablak mérete növelhető a képernyőfelbontásunknak megfelelően.

– Az Állandó gyógyszerek ablakban megtekinthetőek a Javasolt gyógysz. új nyomógombra kattintva a beteg javasolt gyógyszerei. Itt az adatok nem módosíthatóak.

– A receptre emelt és kiemelt jogcímmel való felíráskor a szakorvosi adatok a gyógyszeradatok fölé fognak kerülni.

– A Rendszeres kontroll felvétele ablakban (VegyesEgyéb funkciókBeutalókRendszeres kontroll) mostantól nem kötelező a vizsgálat Periódusának megadása, elegendő, ha csak a Következő vizsgálat dátumát töltjük ki.

– A beutalókról mostantól az előírt rendszeres kontrollok listája kinyomtatható, és a beteg részére emlékeztetőként is átadható.

– Mind a mentési, mind a betegszállítási utalvány teljes egészében, rubrikától az adatokig egyszerre kerül kinyomtatásra.

– A ProDoki kilépéskor azon betegek jogviszony lekérdezését automatikusan fel tudja ajánlani, akiknek az ellátásuk alatt valami ok miatt nem végeztük el az ellenőrzését.

– Új Tanácsadás lap kérésekor (EllátásTanácsadás) a ProDoki felajánlja a jogviszony státusz lekérdezésének lehetőségét.

– A StatisztikaTáppénz menüben mostantól beállítható a Keresőképtelen személy neve opció bejelölésével, hogy a lekérdezésben a keresőképtelen személy adatait tüntesse fel a program. Amennyiben tehát a gyermek táppénzes kartonján a Keresőképtelen személy jele mezőben az ’Anya’ vagy ’Apa’ elem szerepel, a szülők nevét fogja kiírni a ProDoki.   

– A kilépéskor megjelenő ügyfél elégedettségi kérdőív kikapcsolását a VegyesBeállításokÁltalános menü Háttér fülén lévő Ügyfél elégedettségi kérdőív kapcsolóval tehetjük meg.

A jövőben is teljes erőforrásainkkal állunk Felhasználóink rendelkezésére elérhetőségeinken, ahol a megszokott segítőkész hangvétellel várjuk kedves Felhasználóink jelentkezését.

Szép hétvégét Minden Kedves Felhasználónknak: Barbara