ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Várni valamire

 

1. A Vegyes – Egyéb funkciók – Beutalók – Rendszeres kontroll funkció figyelése mostantól konkrét laborparaméterekre is kiterjed, ugyanis a Rendszeres kontroll új Labor fülecskéjén az adott beteghez már laborvizsgálatokat, laborsablonokat is hozzárendelhetünk. Az itt előkészített, kitöltött beutalót a Labor beutalón, a Rendszeres kontroll nyomógombbal emelhetjük be a beutalóra. A beutaló elkészítése után természetesen az adott betegnél a figyelmeztetés megszűnik, és legközelebb csak akkor jelez ismét, ha a rendszeres kontrollban beállított periódus szerint ismét időszerűvé válik a vizsgálat a paciensnél.

 

2. Ugyancsak régi kérés volt a Szakrendelés kontrollal kapcsolatban az óra, perc jelölése, hiszen ma már az előjegyzéseket a legtöbb szakrendelésre időpontra adják. A Rendszeres szakorvosi kontrollnál ennek jelölésére is lehetőségünk van ezentúl. Természetesen, ha adtunk meg előjegyzési időt, ez rányomtatódik a szakrendelés beutalóra is.

 

3. Beépítettük a Vegyes – Sablonok – Dokumentumok közé a 6 példányos Halottvizsgálati bizonyítványt:
A Halottvizsgálati lap példányai:
I. KSH példánya
II. Anyakönyvi példány
III. Hagyatéki példány
IV. Hozzátartozó, temetést intéző példánya
V. Kiállító egészségügyi intézmény példánya
VI. ÁNTSZ példánya

 

4. A jelenlegi szabályozás szerint, ha a szakorvosi javaslat ugyan nem is jár le 3 havonként, de a gyógyszertár részére szóló értesítő papírt akkor is meg kell újítani negyedévente. A program mostantól kábítószer felírás közben figyelmeztet az értesítő papír lejáratára, ha az adott kábítószernél az értesítő már lejárt. A helyettesítő orvos neve és pecsétszáma az Értesítő fejlécén ezentúl feltüntetésre kerül, ha ez a Praxis adatok – Praxis adatok menü Egyéb adatok oldalán ki van töltve.

 

5. A Törzsadatok – Jogviszony ellenőrzés menü Mai napon ellátottak oldalán az adott napon belül még nem ellenőrzött ellátásokhoz tartozó TAJ számokat a nap végén egyszerre ellenőrizhetjük.

 

6. A Statisztika – Jogviszony ellenőrzések menüben lekérdezhetők az adott időszakban a ProDoki Plus programból sikeresen vagy sikertelenül indított jogviszony ellenőrzések. Ezen a listán látható azon betegek kartonsorszáma, neve, születési dátuma, TAJ száma, a lekérdezés dátuma, eredménye és mostantól az adott kéréshez tartozó egyedi tranzakciós kód is, valamint az OEP által megadott esetleges hibakód és a hozzá tartozó leírás, akiknél az OEP szerveréhez intéztünk a jogviszony állapotukra vonatkozóan lekérdezést. Bízunk benne, hogy szükség esetén ezzel megkönnyítjük majd az OEP által kiküldött hibalistákon szereplő hibás lekérések leellenőrzését. 

 

7. A Megjelenési lapról kinyomtatható Vizsgálati lapra mostantól a felírt gyógyszerek mellé azok ATC kódjait és fő hatóanyagait is kinyomtathatjuk.

 

8. Amennyiben ambuláns betegnek állítunk ki jogosítvány alkalmassági véleményt a Vegyes – Egyéb funkciók – Jogosítvány érv. menüben, a jövőben az ablak alján kitölthető a beteg választott háziorvosának neve és címe, valamint kinyomtatható a választott háziorvos számára a 13/1992. NM rendelet értelmében az értesítés a jogosítvány alkalmassági vizsgálat elvégéséről.

 

9. Az ÁNTSZ-nek a pneumococcus oltás beadását elektronikus formában kell jelenteni. Az ÁNTSZ körlevele szerint ez az oltási értesítővel megegyező adattartalmú, egyedi jelentés formájában történhet. Ezért az Oltási értesítőt mostantól nem csak nyomtathatjuk, hanem az azon szereplő adatokat xls formátumba is lementhetjük, az oltási értesítő nyomtatásakor megjelenő kis floppyt ábrázoló ikon segítségével. Ekkor a ProDoki mappán belül az OLTERT nevű mappába tárolja el a program xls formátumban az adott értesítőn szereplő adatokat. A fájl neve tájékoztat a gyermek nevéről és a beadott védőoltás dátumáról. Ezeket a fájlokat javasoljuk az ÁNTSZ részére szóló e-mailhez csatolva elküldeni.

 

10. A Vegyes – Adatkarbantartás – Törlés – Régi adatok törlése menüben nem csak az X évvel ezelőtt kijelentkezett betegeink, hanem az X éve ellátott ambuláns paciensek is törölhetőek.

 

11. A megjelenési lap Előjegyzés rovatából eltűnt az Elszámolási nyilatkozat aláírására vonatkozó rubrika, és helyette egy új megjegyzés rovat jelent meg, ahol pontosíthatjuk mostantól a találkozás okát (pl. jogosítvány, orvoslátogató, ORSZI nyomtatvány). Ez a mező szótár mező, jobb egérgombbal korlátlanul bővíthető és a Határidőnaplóban, valamint az onnan kinyomtatható visszarendelési listában is látszani fog.

 

12. A Kijelentkezett adatok átvitele a Fontost is áthozza.

 

13. A beutalók Előző adatok fülén a beutalás dátuma szerinti sorrendben szerepelnek a rögzített beutalások, és nem a felvitelük szerint.

 

14. Amennyiben a Labor, Szakrendelés és Kórházi beutalón töltünk ki diagnózist, a legfelső BNO kód mező tartalmát az IBE adatok átvitelénél automatikusan áthozza a program a Továbbküldési adatok mellé, a továbbküldés indoka mezőbe.

 

15. A protokolljainkat (függőleges irányítópulton alulról a 3. ikon) kiegészítettük az OEP által monitorozott 2008. júniusi, júliusi és augusztusi havi gyógyszercsoportokra (ATC5) vonatkozó országos átlagokkal.

 

Kedves Olvasóink!
Az új, 5.01-es verziót legkésőbb november 3-án szeretnénk publikálni, de addig is örömmel várjuk észrevételeiket, további ötleteiket, javaslataikat. Nagyon szép napot, hetet kívánok Minden kedves Felhasználónknak, Olvasónknak:
Barbara