ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

EbF minősítés

 

A legfontosabb, hogy az orvost a program segítse a TB számára legolcsóbb hatóanyagú készítmény kiválasztásában (piros, sárga és zöld színekkel). Ezek a színek a ProDoki gyógyszerlistájában jól láthatóak, az állandó (itt a legfrissebb OEP gyógyszertörzsben szereplő színnel) és a beteg előző gyógyszerei (itt a felíráskor aktuális színnel) között pedig információs jelleggel megtekinthetőek.

 

Segítse továbbá az orvost az adott készítmény helyettesítő listájával (az OGYI csoportok alapján) a beteg számára az adott hatástani csoporton belül legolcsóbb konkrét készítmény felírásában. Ezt a listát a gyógyszer megnevezésére állva, SHIFT+C billentyűkombinációval kérhetjük a ProDokiban. Ebben a listában láthatóak a csoportba tartozó gyógyszerek térítési díjai, ezek alapján a legalacsonyabb térítési díjú terméktől a legmagasabb térítési díjú gyógyszerig, emelkedő sorrendben rendezhetjük az itt lévő gyógyszereket és az egyenlő térítési díjú készítmények nevük betűrendjének növekvő sorrendjében rendezi ilyenkor a program.

 
Ezenkívül alkalmasnak kell lennie a külön jogszabály szerinti formailag és tartalmilag szabályos vény kinyomtatására, az elektronikus aláírás alkalmazásának beépítésére (ennek beépítésére 2009. júliusig kaptak haladékot a rendszergazdák), az „extra vonalkód” képzésére  és vényre nyomtatására (Vegyes – Beállítások – Általános Vény fül Vonalkód kapcsoló), a közgyógyellátás igényléséhez szükséges külön jogszabály szerinti orvosi igazolás (Vegyes – Sablonok – Dokumentumok – Közgyógy igazolás) előállítására és kinyomtatására.
Szeretnénk Minden Kedves Felhasználónkat ezúton is tájékoztatni, hogy a ProDoki a fenti, vonatkozó előírásoknak már most is maradéktalanul eleget tesz, tehát egy minősítési eljárás sem foghat ki rajtunk 🙂