ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Lassan megérkezünk az internet világába - megjelent a 312/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet

 

Az egyik Megyei Egészségpénztár illetékesével sikerült telefonon felvennünk a kapcsolatot, aki Debrecenben az elmúlt héten tartott több kollégájával együtt egy tájékoztatót háziorvosok számára. A Doktornő elmondta, az e-mailben történő jelentések ügyében most nagy a mozgolódás, a fogadó rendszer már kialakítás alatt van. Elsősorban a heti jelentést (Táppénz jelentés) érinti, de folyamatosan minden jelentést erre a módra szeretnének majd átállítani.

A bevezetés időpontja még bizonytalan, a döntés csak december elején várható. Annyit azonban mégis hozzátett a MEP illetékese, hogy tudomásuk szerint az OEP szeretné már 2008. január 1-től e-mailben kérni a jelentéseket, mert az on-line jogviszony ellenőrzést is ettől kezdve teszik kötelezővé, ezért az internetnek minden rendelőben rendelkezésre kell majd állnia.
A Doktornő azt is elárulta, mint minden jelentési kötelezettségnél, itt is várható, hogy valamennyi átállási időt hagy majd az OEP a változások gyakorlatban való megvalósítására.
 

Kedves Felhasználóink!
A fenti információk közzétételével célunk a tájékoztatás, és nem az elriasztás volt. Az internet világa mindent körülölel, és lassan begyűrűzik az orvosi rendelőkbe is.
Folyamatosan figyeljük a híreket, a megjelenő jogszabályokat, s amint kiderül, hogy mi és mikortól válik kötelezővé, hogy a programot azonnal alkalmassá tegyük ezen új kötelezettségek teljesítésére.